你部i5 laptop 壞左, 你父母話只夠錢買pentium 5030 平版, 收貨?

會唔會有d 野 i5 做到, pentium 做唔到?

利: 中學grad. 打算自修重考 A level.

i5 8250u, 32GB ram, 512G ssd.

pentium 5030, 8GB ram, 256 ssd.

當都係十寸, 但可hdmi 出 1-2 HDMI LCD.
當其他port 口, battery etc 一樣.

thanks

自修重考都係上網查資料啫
比部十年前notebook你咪又係咁用

話要輕薄 ssd都話 唔係打機比部i7你都無用啦
睇到抓哂頭

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

要重考......考alevel係想去UK?
唔知你想打乜game?點知夠唔夠用
查資料手機都查到
一係全力溫"書"
一係去做野搵錢,就買到gaming laptop
重考係想玩多年的借口

賣ram 賣ssd 就可以買部好啲嘅新機啦

i5 8250u 都係三年多啲啲, 真係無得整? 分分鐘整仲平過買過部...

自修重考咁多時間出去揾份兼職自己買啦... 咁大個人...

Laptop死咩先?
想放出去大把人幫到你

要重考......考alevel係想去UK?
唔知你想打乜game?點知夠唔夠用
查資料手機都查到
一係全力溫"書"
一係去做 ...
cty820 發表於 2021-4-14 06:10

i5 8250u 都係三年多啲啲, 真係無得整? 分分鐘整仲平過買過部...
ckkong97 發表於 2021-4-14 07:44

自修重考咁多時間出去揾份兼職自己買啦... 咁大個人...
ericyyhk 發表於 2021-4-14 08:23

呢位樓煮專出奇文共賞, 認真你便

呢位樓煮專出奇文共賞, 認真你便
Miipp 發表於 2021-4-14 09:39

我有部hp pavilion 15 咁啱又係 i5-8250u ,爆左mon 放埋一二邊,當desktop咁用...可以用portable monitor添

via HKEPC Reader for Android

自己搵下錢啦, 仲要靠父母