如果有8千蚊budget 買一部手提電腦, 應該買邊部?
charles666 發表於 2021-6-11 16:55

Msi 好似有部新 sword 15 吋,$8990 十一代 i5, RTX  3050,不過是白色,你可以自己上網睇吓, 出面腦場都有。

[img][img][/img][/img]
呢部唔錯  

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
yipyipfung 發表於 2021-6-13 15:54

買了,
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又唔錯喎 咩價錢

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)
yipyipfung 發表於 2021-6-14 15:05

$8990 (Free 多 8G RAM, TOTAL 16G)

(由 HKEPC Android 手機版 發出)
ANWKLO 發表於 2021-6-15 11:00

這部要最好一定唔係佢,但買機係好講自己要,比多啲錢可以買好啲,但有冇需要係另一回事。
我自己有Mac,睇顏色,一般嘢都OK但想玩下遊戲就已經冇就算而家M1都唔得(我用緊)
呢一部可以玩下如果好似我咁攞嚟玩下,而且我鍾意佢係白色唔係好似時下啲大部份黑色。

有無得信用卡免手續費 ?

1080P gaming 3050 已經夠玩
usei 發表於 2021-6-16 17:27

沒有,腦場多數沒有,你要免息分期,1. 去連鎖電器店(不過唔多品牌選擇,msi 多數沒有,佢地只會賣有分傭金多品牌),2. 自己用開信用卡(而家好多都有做分期,可以,簽了先或上網登記)

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

回覆  slauhk

So 0 有
無 ram 送 , 但送其他野
usei 發表於 2021-6-17 07:38

咁佢就可以㗎,衡量自己需唔需要分期,定係可以一次過比多8G RAM.

今晚零晨搶呢部
Miipp 發表於 2021-6-17 10:00

好似唔錯,睇自己需要(我就懶啦,想簡單些,玩到唔差已經夠,買行貨唔想煩)

大型商場unionpay買$6000減$500, 送飲食講物券
ANWKLO 發表於 2021-6-17 10:23

豐澤網店都有得訂,我想遲門大間d市都會有。這類11代機我諗都會陸續有來,唔急的可以睇多陳比較各品牌先再選擇。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)