請教京果買電腦.....

向現實抵頭.  MBA 好似出現爆芒問題.

想問如果係京東買電腦. 要買五千幾六千蚊手提. 但唔用信用卡, 又唔用支付寶. 係咪冇可能, 要去搵代購?
好似可以接受八達通, 但係八仔最好多三千上限.....

淘寶可以去七仔買點數增仔就唔駛用信用卡.
雖然淘淘同京東都有 HP 直營店. 但睇你地之前講, 京東就可以直送, TOUCH WOOD 有事都可以寄得番上去. 如果用淘寶個D, 有事寄番上去會好麻煩.

如果而家買, 買戰66, AMD 版, 係咪 OUT 左? 之前問好似 3系定5系.......
可以唔要 NUM PAD......之前想要15, 而家14都可以.....唔要勁效能. 唔駛咁熱....又唔打機.......咁請教大大. 而家應該買邊款好呢?

定係要買 CHROME BOOK?  可以四五千落樓?

謝謝.

想問如果係京東買電腦. 要買五千幾六千蚊手提. 但唔用信用卡, 又唔用 ...
bobopig 發表於 2021-8-5 19:22

信用卡唔收change

八達通master card(前提未用於消費卷)

Tag & go

八仔最大係1萬
我嗰日特登搞咗 升去pro級

唔用信用卡,又唔用支付寶 ==> 搵FD有大陸銀行戶口,你直接比錢佢幫你買

信用卡唔收change

八達通master card(前提未用於消費卷)

Tag & go
暴走呆喵 發表於 2021-8-5 20:18

Tag & go <-- 係咪要去申請?

八仔最大係1萬
我嗰日特登搞咗 升去pro級

我唔想係電話交咁多個人資料.......即係要去黃金買電腦?

唔用信用卡,又唔用支付寶 ==> 搵FD有大陸銀行戶口,你直接比錢佢幫你買
o靚仔k 發表於 2021-8-6 17:10

咁冇了. 我冇乜朋友呢D. 淘寶有好多.
但你地話京東會安全D

有無WeChat Pay?京東係用唔到支付寶架

想問如果係京東買電腦. 要買五千幾六千蚊手提. 但唔用信用卡, 又唔用 ...
bobopig 發表於 2021-8-5 19:22

你其實想要部機用來做咩?突然又有 chromebook option?

有無WeChat Pay?京東係用唔到支付寶架
JeremyYim 發表於 2021-8-7 21:04

冇呀, 大陸野盡野唔裝.
但有一部舊電話裝左 V7, 唔知用部舊電話得唔得, ANDROID 4.4

你其實想要部機用來做咩?突然又有 chromebook option?
fakeman 發表於 2021-8-7 22:04

只係上網, 睇戲 ( YOUTUBE / NETFLIX ). 打 WORD / EXCEL ( 搵工 ). 上黎 HKEPC. BT.......行 ANDROID 模擬器....

但銀根短缺. 唯有 cut 得就 cut..........本來諗見你地話京東平過香港就京東. 但原來咁多限制.