回覆 8# ckkong97

之後買左條2.5m 長c to c ,拎去event 會場超方面同正。 唔洗加拖板

回覆  ckkong97

之後買左條2.5m 長c to c ,拎去event 會場超方面同正。 唔洗加拖板 ...
happylesson3003 發表於 2021-9-8 13:40

Type C 線有不同供電規格
特別 45W 以上未必條條得

回覆 12# usei

不洗擔心,正正都係Google 自家出同對應到。所以先拎出黎講

回覆  super_hkg

咦...我以前用Dell micro USB 45W 牛, 條線都係粗小小, 果陣唔太多USB PD 牛, 好似一定 ...
ininin 發表於 2021-9-8 13:01

如果果樣野又平又細又好,一定會有商用,大陸果D 口紅電源GaN ,如果好既一早做埋upgrade option 賺多筆,唔整俾你就係驚整壞機煩到自己保養support

https://www.belkin.com/hk/collec ... ger-68w/p/p-wch003/

最後決定就佢啦, 夠細隻

最後決定就佢啦, 夠細隻
ininin 發表於 2021-9-9 00:26

OMG...唔跟線嘅, out已checked

回覆 16# ininin

外觀好似Oppo 同 one plus 65w usb ccharger

回覆 16# ininin

正常,好多單買 Charger 唔跟線。  就係食你線錢。原本想好似你單買,但最後覺得直接買一set 過買Google charger. 重方便

回覆  ininin

正常,好多單買 Charger 唔跟線。  就係食你線錢。原本想好似你單買,但最後覺得直接 ...
happylesson3003 發表於 2021-9-9 00:42

搵唔到Google Charger, 無計
英亞無貨但錢照收, 計埋英亞個物流速度應該兩個月後收到貨
BTW, 高W PD charger 要用特製線, 唔跟線其實都幾大風險喎, both manufacturer & end user

回覆 17# happylesson3003

見 apple store 有賣, 質量有保證
火牛錢真係無得慳丫嘛