唔好講話HP,Dell有時都要等零件換,而家貨期非常緊張,有時真係換晒就換晒,補唔切。

同埋HP重慶間代工廠 ...
rickywk 發表於 2021-9-13 21:54

我公司訂咗過千隻usb-c Mon 等咗9個月

via HKEPC Reader for Android

你對, 我講錯, lenovo 係thinkcentre, dell 係optiplex

thinkcentre 只係幾年core i7 2/3/4 gen年代用hu ...
wgpoon 發表於 2021-9-13 22:43

唔緊要,問清楚姐。

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我公司訂咗過千隻usb-c Mon 等咗9個月

nivlacckw 發表於 2021-9-14 11:13

巴打你買左咩型號?
我依家都度緊下年度新office,用咩Type-c.
暫時睇岩aoc 24p2c 呢款$2k.

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

佢D Parts 係坐大貨船過黎,等一頭半個月好正常,以前係HP做過
冇parts 要出email比貨倉,貨倉先會訂貨

佢D Parts 係坐大貨船過黎,等一頭半個月好正常,以前係HP做過
冇parts 要出email比貨倉,貨倉先會訂貨 ...
大叔 發表於 2021-9-14 19:29

係咁的話, 商務用可以 BL 得

你買邊隻Dell mon 咁特別呢???
其他牌子唔得咩?

我呢排都度緊D 套裝PC。
dell optiplex 3090  ultra ...
ITDog 發表於 2021-9-13 22:29

一樣係7090 ultra,唔記得邊隻27" model,係總公司叫訂,Dell仲一口話連機、mon一定10個工作天出貨,當然出唔到,但估唔到係機有,mon無貨,而家仲等緊

爆 panel 唔關代工廠 QC 事,生產成品測試唔會比一部咁的機出到貨,反而關產品結構,及/或包裝保護設計得 ...
Miipp 發表於 2021-9-14 08:30

200部機,有十隻DOA,包括爆mon、喇叭無聲,機身花,陰陽色

然後DOA又等幾個月

冇parts 要出email比貨倉,貨倉先會訂貨 ...
大叔 發表於 2021-9-14 19:29

咁即係 我呢個唔係特別case.,正常case.
如果照你咁講既情況,Hp少碰為妙較好。

巴打你買左咩型號?
我依家都度緊下年度新office,用咩Type-c.
暫時睇岩aoc 24p2c 呢款$2k.

via HKEPC IR ...
ITDog 發表於 2021-9-14 12:05

HP e24d g4/e27d g4 因為有KVM,有web cam