用緊 Windows 7 build 7057 x64

在Dell Vostro 1310上install, 只有Alps Touchpad 64bit driver要另裝,
估唔到連cheap cheap eblue mini bluetooth dongle都直接用到, 連到我隻MS BT Mouse,
裝左Minefield 3.0.7 64bit, flash player plugin真係冇64bit version, 冇引,
防毒裝左個NOD32 4 64bit version,
部機真係好鬼穩定, 好鐘意Windows 7既Aero, 好靚! 諗住一直用到正式版出黎為止

流出埋啦

即刻 upgrade 先, 睇下解唔解決到搞到我張 X8506 Video-in 失效既問題

原帖由 Adele 於 2009-3-14 21:55 發表
在Dell Vostro 1310上install, 只有Alps Touchpad 64bit driver要另裝,
估唔到連cheap cheap eblue mini bluetooth dongle都直接用到, 連到我隻MS BT Mouse,
裝左Minefield 3.0.7 64bit, flash player plugin真係冇6 ...

尋晚一DOWNLOAD 咗, 即係INSTALL 其中一部DESKTOP同NOTEBOOK
比7000仲要順, 速成既BUG冇咗
仍然都係BUFFALO 既USB WIFI CLIENT 同 GALAXY USB HDTV, WIN7 認唔到DRIVER,不過都有計攪掂咗
而家EPXIRED DATE EXTEND到2010. 睇黎正式可能會有變.

原帖由 qaz11 於 2009-3-14 11:15 PM 發表

尋晚一DOWNLOAD 咗, 即係INSTALL 其中一部DESKTOP同NOTEBOOK
比7000仲要順, 速成既BUG冇咗
仍然都係BUFFALO 既USB WIFI CLIENT 同 GALAXY USB HDTV, WIN7 認唔到DRIVER,不過都有計攪掂咗
而家EPXIRED DATE EXTEND到2010. 睇黎正式可能會有變.
有D人話 7057 食多左ram~舊config 可能冇咁順...
唔知係咪真架....!?!?

有冇試埋高清順唔順...

由 7048 upgrade 完, 張 X8506 既 Video in 用得返, 可以錄有線啦

原帖由 電腦傻瓜 於 2009-3-15 01:15 發表
有D人話 7057 食多左ram~舊config 可能冇咁順...
唔知係咪真架....!?!?

用7000比, 食RAM差唔多, 反而HARDDISK LOADING 順咗, 7000時會窒窒吓.
EXPERIENCE INDEX 既分數由BUILD 7000既3.5分去返正常既5.9

有人会BranchCache吗?我看到有,但不知道怎样用。
我只知道是windows 2008 R2 + windows 7 新功能。

我響w7開bt慢到嘔血..大家有無呢個問題??
我用bitcomet 1.05,xp完全無問題...
但係響w7就慘啦,雖然用到但係速度好慢,任務開多個3個就只有1個可以下載到,其它d任務下載速度全部0... 而且就算可以下載ge任務完左,其它0/kbs ge任務繼續0/kbs,但係將任務停止左,過一陣再開就可以下載(不過速度都係慢 ) ,宜家變成完全手動下載..(即係down完一個任務再手動開第2個任務下載 )
以上ge情況響xp完全無發生,大家有無同樣ge問題??

回覆 9# 的帖子

search "half-open limit fix" to fix this