無法登入msn live messenger

唔知點解, 响屋企部腦無法登入msn live messenger,每次打完Password後,佢run一輪又响返度,始終無登入,但其他hotmail, space...都可以登入; 用第二個Account都係不能登入msn live messenger; 已經剷咗再裝過依然係咁, 但係响公司同用notebook又可以正常登入, 上ms網又睇到眼花都未解決到問題, 唔知有冇邊位高人可以指點一,二.在此先行謝過.

原帖由 SDA3000+ 於 2009-3-20 01:05 發表
唔知點解, 响屋企部腦無法登入msn live messenger,每次打完Password後,佢run一輪又响返度,始終無登入,但其他hotmail, space...都可以登入; 用第二個Account都係不能登入msn live messenger ...

個ERROR CODE 係咩??

我諗應該係80048820...80048820既SOLUTION:
1.啟動Internet Explorer。
2.在“工具”菜單上,單擊“Internet選項”。
3.在“高級”選項卡上的“安全”部分中,確保已清除“檢查服務器證書吊銷”複選框。此外,務必選中“使用SSL 2.0”和“使用SSL 3.0”複選框。
4.單擊“確定”。

再唔得用消極方法---------- www.ebuddy.com

原帖由 timo_1011 於 2009-3-20 01:14 發表

個ERROR CODE 係咩??

我諗應該係80048820...80048820既SOLUTION:
1.啟動Internet Explorer。
2.在“工具”菜單上,單擊“Internet選項”。
3.在“高級”選項卡上的“安全”部分中,確保已清除“檢查服務器證書吊銷”複選框。此外,務必選中“使用SSL 2.0”和“使用SSL 3.0”複選框。
4.單擊“確定”。

感謝幫忙, 佢係冇ERROR CODE 出, 只係打完密碼佢RUN一陣就停响度, 又要重新打密碼登入,
係咪咁SET法呀? 陣間試下, Thank you!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 輕基黃 於 2009-3-20 06:07 發表
再唔得用消極方法---------- www.ebuddy.com

真係夠哂消極喎, 謝謝!

回覆 2# 的帖子

唉~都係唔得唄

我估你未ACTIVE個Windows, 更新sp3了嗎?

有冇試過delete User\Contacts, User\My Documents\My Received Files再 login ??

wlm2009 出過最少2個版本
在14.0.8064.206以前 我也有相同情況.

只能說你試試重新下載最新版的. 因為這個錯誤多半是因為CONTACT資料庫建立和存取問題

回覆 7# 的帖子

更新了, 謝謝!