有冇強者settle 左VISTA 用FOXY既問題???????

幾經辛苦... 終於係 ENGLISH VISTA 64BIT 裝到FOXY... 有小小ERROR CODE.. 好在SEARCH FILE 時都睇到中文... 不過DL 時真係好慢... 得百幾K   仲要拖累埋IE... 完全上唔到網

已經INSTALL 左 TCP Patch... 冇用的

有冇大大 fix 到呢個問題??? 請幫忙

唔關 Vista 事喎, 你用乜野 LAN card? 同埋試下俾返個 port Foxy 用, 唔好靠佢自動搵

原帖由 Phil_123 於 2009-3-22 13:35 發表
唔關 Vista 事喎, 你用乜野 LAN card? 同埋試下俾返個 port Foxy 用, 唔好靠佢自動搵

onboard lan only   請問點SET 個PORT 比FOXY???

似係你個tcp/ip patch 唔work

Use TCP-Z

原帖由 doraemon7 於 2009-3-22 16:37 發表

onboard lan only   請問點SET 個PORT 比FOXY???
Foxy 右下角有個齒輪掣, 入面有得 set 用乜野 port
睇下你個 firewall 有冇 block 左佢, 有用 router 既話睇埋有冇 forward 俾你部機

原帖由 Phil_123 於 2009-3-22 17:56 發表
Foxy 右下角有個齒輪掣, 入面有得 set 用乜野 port
睇下你個 firewall 有冇 block 左佢, 有用 router 既話睇埋有冇 forward 俾你部機

請問個PORT 係味要打落去??? FIREWALL 應該冇BLOCK... 因為只係DL 得慢.. 是嗎???
灰死... 整左成幾個鐘... SET TCPZ 都唔得... 佢有得比我較個TCP SIZE ... 不過唔比APPLY!!!

請問大家有冇一個好既教學PAGE????
又或者有咩好既DL SOFTWARE 係ENG VISTA 64bit 用得好架??

原帖由 doraemon7 於 2009-3-22 18:10 發表

請問個PORT 係味要打落去??? FIREWALL 應該冇BLOCK... 因為只係DL 得慢.. 是嗎???
灰死... 整左成幾個鐘... SET TCPZ 都唔得... 佢有得比我較個TCP SIZE ... 不過唔比APPLY!!!

請問大家有 ...
係, 要打落去

原帖由 Phil_123 於 2009-3-22 18:12 發表
係, 要打落去

請問個PORT 名係邊度搵。。咩都唔識。。有怪莫怪

請幫手