無左語言輸入選項

唔知點解右下個角無左語言選擇, 但你在KEYBOARD按CTRL+SPACE BAR佢又可以轉到, 但無得睇好唔方便, 有時全/半形都見唔到, 用緊乜輸入法又唔知, 請問各CHING點先可以整番出來?

原帖由 chiushing01 於 2009-4-10 12:07 發表
唔知點解右下個角無左語言選擇, 但你在KEYBOARD按CTRL+SPACE BAR佢又可以轉到, 但無得睇好唔方便, 有時全/半形都見唔到, 用緊乜輸入法又唔知, 請問各CHING點先可以整番出來?

開始 執行 conime試下

試下呢個方法 我之前都試過
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 samlam1110 於 2009-4-10 13:24 發表

咁工作管理員里面有冇...如果有..終止再執行會唔會出番黎

回覆 4# 的帖子

2#是執行ctfmon.exe吧,
同理右click 開始列>工具列>語言列都得

原帖由 samlam1110 於 2009-4-10 13:24 發表

my os is Vista

你之前係咪 restore 左個 language bar, 走左佢出黎
我之前又係咁, 響 desktop 裏面搵左好耐搵到佢出黎拉返佢落去

原帖由 ~飛兒~ 於 2009-4-10 20:08 發表
你之前係咪 restore 左個 language bar, 走左佢出黎
我之前又係咁, 響 desktop 裏面搵左好耐搵到佢出黎拉返佢落去

我都唔知..........總之無左

原帖由 chiushing01 於 2009-4-10 13:26 發表

我都唔知..........總之無左

#3 方法唔得

係.............去到呢個階段, 確定左都係咁

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊