用win7做主sysem其實有冇問題

只用win7,但好似話卡巴係win7未完全支援??

我由 Beta 用到依家 Build 7137 都冇問題
Kaspersky 支援方面就唔知...

原帖由 Phil_123 於 2009-6-7 08:59 PM 發表
我由 Beta 用到依家 Build 7137 都冇問題
Kaspersky 支援方面就唔知...

用左win7後真係唔想再用winxp,win7又快又正,但驚安全同防毒問題,有人話卡巴未支援到,又唔想用其實防毒

唔知點解越用越怪, 而家已裝回xp, 等正版出先買

原帖由 李璨琛 於 2009-6-7 09:12 PM 發表
唔知點解越用越怪, 而家已裝回xp, 等正版出先買

why?

其實你個win7都算係正版wor不過e+就bug多,你就算下一年買,到時都有bug

原帖由 yeeyee2004 於 2009-6-7 09:30 PM 發表
其實你個win7都算係正版wor不過e+就bug多,你就算下一年買,到時都有bug

我係驚用卡巴時有問題?
我裝到,但點解有人話會唔完全支援到?

原帖由 捉彩智 於 2009-6-7 21:24 發表

why?

唔識講, 總之怪, 一d小問題, 可以唔理, 但唔理佢又唔得
把心一橫裝番xp, 唔使煩, win7靚係靚, 冇問題我都唔會搵野黎攪

仲有, 我裝pes09係開唔到垂直同步&窒窒地, xp而家冇哂問題, 1920x1080全開好順

其實用Beta / RC / Pre-RTM要有白老鼠心態,無啦啦彈BSOD,driver有問題/唔齊,自已用開software唔support Windows 7......etc.,如果係Advanced User,當然無問題,佢地有能力解決問題,但一般End User,就不建議用作工作OS

有部份User,經歷數代Windows變遷,反宜覺得等有Service Pack 1,先係最佳升級新版Windows的好時機

我個人主機用多重Windows+Linux系統+使用虛擬主機軟件,主力OS仍然用XP,一般建議用Dual Boot/在虛擬主機軟件安裝,作為體驗Windows 7的好方法