玩魔獸在win7下延遲比xp多很多

請問在同一部機下, 我同分別xp & win7 玩魔獸, 但延遲的速度 win7比xp 高很多, 我已經試過把所有firewall 同 anti-virus 也關掉, 但沒有太大改變.

ps: 我是用hkbn 100m + router (但當時第2部機上網, 也只是開了魔獸), 謝謝.

會唔會係你個router 問題呀?

我裝win7時, 佢自動detect晒所有hardware, 連上網都唔洗set.  如果router問題, 點解xp會無事?

原帖由 adrianmak 於 2009-6-8 10:01 發表
u mean latency delay?

你無用 regfix?

玩wow 必備

咩黎ga, 小弟唔知, ching 可唔可以解釋下.

試下更新所有 driver 到最新版...

原帖由 Phil_123 於 2009-6-8 11:21 發表
試下更新所有 driver 到最新版...

我的win7 是7100RC, 已用windows update 晒所有野.

原帖由 巨龍 於 2009-6-8 12:40 發表

我的win7 是7100RC, 已用windows update 晒所有野.
Windows Update 既 driver 多數都唔夠硬件廠商官網既 driver 新...

原帖由 Phil_123 於 2009-6-8 14:16 發表
Windows Update 既 driver 多數都唔夠硬件廠商官網既 driver 新...

會有driver 係support win7?  可唔可以post一下, 謝謝.

原帖由 巨龍 於 2009-6-8 14:37 發表

會有driver 係support win7?  可唔可以post一下, 謝謝.

可以裝返 Vista 版 driver
Win7 內置的 driver 其實並不是最新版