請問 win pe 求幫助

想請問各位別大,請問有沒有win pe 如何上網 或者教學的

我下載左 winpe 3.0 繁體版 http://www.hkemax.com/viewthread ... mp;page=1#pid258799

但唔識點用他來上網,煩請指導下的...

小弟的電腦智識一般,如果有圖片的教學更好的,謝謝的!!

補充 : 使用的網絡寬頻公司

印像中要喺程式集入面,安裝個LAN 卡驅動
詳細點禁我唔記得

補充 : 使用的網絡寬頻公司 是 now 以及 香港寬頻
hkemax 發表於 2010-8-15 15:13

香港寬頻
就方便啲無野要 安裝;
只係要 設定個 連線;
開一開個程式就得;
PCCW 就要 開個 pppoe 程式;
再設定個 pccw 連線 的戶口;
又再開一開個程式;
連線先得

呢隻碟超級舊喎... 用 NoNameXPE 好過啦

回復 5# Phil_123
PE 3.0好似係07定06年出品...
不過NONAME對上一個版本都已經09年9月9日,不過XPE黎講好夠用

香港寬頻
就方便啲無野要 安裝;
只係要 設定個 連線;
開一開個程式就得;
PCCW 就要 開個 pppoe 程式;
再 ...
aazz 發表於 2010-8-15 22:06

請問可唔可以載圖睇睇...

就咁講! 呢功能唔知係邊找到... =.=

回復  Phil_123
PE 3.0好似係07定06年出品...
不過NONAME對上一個版本都已經09年9月9日,不過XPE黎講好夠 ...
yth919 發表於 2010-8-15 23:40

咁你識唔識! 可唔可以教下我,thx...

回復 8# hkemax
PE 3.0年代太久遠...我已經無咩印像
不過都應該同XPE差唔遠?
XPE就係程式集-->安裝驅動-->安裝網絡驅動
估計PE 3.0都差唔多咋喎@@

回復  hkemax
PE 3.0年代太久遠...我已經無咩印像
不過都應該同XPE差唔遠?
XPE就係程式集-->安裝驅動-->安 ...
yth919 發表於 2010-8-16 07:46

比張圖你CC先..