Win 7 vs Vista

我本身部 notebook 係行緊 vista. 平時都係用下 photoshop 同上下網....

如果 upgrade 去 Win 7 會唔會有明顯既分別?

我本身部 notebook 係行緊 vista. 平時都係用下 photoshop 同上下網....

如果 upgrade 去 Win 7 會唔會有 ...
zwanzig 發表於 2010-9-23 22:56

效能上不會有分別. Win7 根本上就是 Vista SP2 再加少少功能.

劾能上不會有分別. Win7 根本上就是 Vista SP2 再加少少功能.
raymondchan338 發表於 2010-9-23 23:26

核心上都係有改變, 唔少 notebook 用戶反映話 Windows 7 慳電左
但係程式既效能係咁就係咁

hm.. 咁轉返去 Win XP 會唔會更加慳電?

hm.. 咁轉返去 Win XP 會唔會更加慳電?
zwanzig 發表於 2010-9-25 12:13

唔會

我反而用唔慣 vista.. ai.. 點算好...

睇個勢WIN7 可能好似XP咁長壽
所以轉WIN7 唔會係壞事
但VISTA轉WIN7  photoshop就係photoshop IE上網就係IE上
基本上唔會有分別= =

睇個勢WIN7 可能好似XP咁長壽
所以轉WIN7 唔會係壞事
但VISTA轉WIN7  photoshop就係photoshop IE上網就係IE ...
AkiroA 發表於 27/9/2010 23:30

敢又唔係,win7可以用IE9