「非主流」收費防毒軟件

香港「主流」收費防毒軟件,我覺得有NOD32, 卡巴, Norton 呢3隻

你地又覺得以下呢D「非主流」收費防毒軟件如何呢?
(呢度「非主流」唔代表差,只係冇「主流」那3隻咁出名)

1. Pc-cillin
2. Panda
3. Dr. Web
4. Bullguard
5. 金山毒霸
6. Avast (收費版)
7. Avira (收費版)

之前有年話bitdefender係世界 no. 1

現在無左影?

之前有年話bitdefender係世界 no. 1

現在無左影?
lastphoenix 發表於 2010-10-22 08:40

果個係top-review 既 爛鬼產品比較項目
比某些人轉載曲解晒...見到No.1就以為世界第一...
得淡笑...

卡巴同Avast最新版都好慢用左佢等如你將部電腦downgrade

卡巴同Avast最新版都好慢用左佢等如你將部電腦downgrade
uwantwant 發表於 2010-10-22 15:17

咁嚴重?
用梗kaspersky 2011 唔覺慢.

香港「主流」收費防毒軟件,我覺得有NOD32, 卡巴, Norton 呢3隻

你地又覺得以下呢D「非主流」收費防毒軟件 ...
~用戶名~ 發表於 2010-10-22 00:22

Pc-cillin 2002 時好快, 不過 2009 就好慢

Pc-cillin 2002 時好快, 不過 2009 就好慢
bbyubb 發表於 2010-10-22 16:44

試下2011看看還慢不慢

試下2011看看還慢不慢
alax 發表於 2010-10-22 17:48

用咗 nod 好耐, 2009 都係用開心版測試下, 有時間或者搵 2011 開心吓掛

uwantwant 發表於 2010-10-22 15:17

係P4 2.8G 明顯feel到慢。沒記錯5.x轉左multi-thread,優化多核心,其它二核機無乜覺慢到。