有冇覺得用ie9直接開大size(3M以上)pdf效果好差!

好多時load到一半就停左,或窒窒下

但用chrome就冇呢個現象,應該唔關adobe reader事

why not? adobe reader不嬲慢到九彩
Chrome用自己既PDF reader既

回復 1# derekwa

Firefox 最好.... 1X MB 的PDF 都好SMOOTH

firefox 早幾個月前,遇到5MB 以上嘅PDF 會連開都開唔到(firefox 問題),不過呢個bug 已經修正咗 (唔記得firefox4 定firefox5 時修正)

我用IE 9 + Foxit Reader,就咁開PDF都Ok。你有無個大File size的PDF可以放出黎試下?
老實講我都係怕咗Adobe Reader太食Resources又慢先用Foxit Reader。

我用IE 9 + Foxit Reader,就咁開PDF都Ok。你有無個大File size的PDF可以放出黎試下?
老實講我都係怕咗Adob ...
GraphiteCube 發表於 2011-5-28 16:03

http://www.unicode.org/charts/
右手面 CJK Extension-A 或者B, 應該夠大....
P.S. unicode 個網dl 速度唔快,dl extension-b 要耐心等候

右手面 CJK Extension-A 或者B, 應該夠大....
P.S. unicode 個網dl 速度唔快,dl extension-b 要耐心等 ...
Fanolian 發表於 2011-5-28 16:35

我諗你試下轉用Foxit Reader會好D。我開Extension-A係Download要耐少少,用Foxit Reader開就係直刻Load到出黎,轉頁都Ok。

我諗你試下轉用Foxit Reader會好D。我開Extension-A係Download要耐少少,用Foxit Reader開就係直刻L ...
GraphiteCube 發表於 2011-5-28 16:40

我唔係樓主,都係用緊foxit, 開到呢2個pdf

我唔係樓主,都係用緊foxit, 開到呢2個pdf
Fanolian 發表於 2011-5-28 16:41

啱啱試埋Extension-B,Download要1分鐘左右,但係Download完一開就Load到。