有冇師兄因為 Winxp 唔 support 要換機呀!

我部機未壞,無乃由要為左個 OS 而換左部機o架!

no way la

goldenjoe 發表於 2014-1-24 22:43

只不過係無更新檔啫。
又唔係用唔到。

goldenjoe 發表於 24/1/2014 22:43

當然應該是這樣,可以繼續用的話不需要更換。

不過,你會否考慮升級操作系統?

我的上次換機行動於兩年半開始,至一年前結束,目前所有電腦使用 Windows 7,應該短期內都不會再換或升級電腦了。

其實我部機都好舊,E8400 開電腦要成十分鐘0架。但係一點都無壞。

我手上有一台2005年購買的手提電腦,已經升級到2GB DDR1記憶體,行Windows XP,現在用途主要是遠端控制公司的電腦。始終會連接到公司的資源,所以四月後不會再使用Windows XP。現在考慮把它換成Linux或Windows 8。

其實我部機都好舊,E8400 開電腦要成十分鐘0架。但係一點都無壞。
goldenjoe 發表於 2014-1-26 00:19

E8400要十分鐘開機真係你有的問題?就算去新高登幾舊水買部2手 P4都唔需要咁耐!
如果E8400都算好舊,咁我現時上緊網呢部...........................................

E8400要十分鐘開機要係你的問題?就算去新高登幾舊水買部2手 P4都唔需要咁耐!
如果E8400都算好舊,咁我現 ...
chungkay 發表於 2014-1-26 19:29

十分鐘甘耐 中毒吧, 我都係用緊E8400 + Win XP 由開power到登入畫面, 都係一分鐘左右呀

公司會 ...