[操作疑難] HP廠機唔見左碟可以點做?

幾年前部HP一體式廠機,本身有正版Win7HomePremium, 最近想再裝但發覺唔見左D碟,已check過沒有recovery partition, HP個recovery又要我入碟,請問我應該點做?
1. 去HP或電腦商場買番隻碟?
2. 問其他有任何HP廠機碟既朋友/網友借碟?
3. 其他建議可行辦法?
P.S. 本身個win7係英文,想轉中文
唔該咁多位比下意見,謝謝!

你有key可以去d/l隻碟install至於邊度有得d/l google search msdn i tell you

我發覺我機身無key,得build id/feature  byte/serial/product no同一張方形win7貼紙...
咁我係咪用番未洗機前個key?

我發覺我機身無key,得build id/feature  byte/serial/product no同一張方形win7貼紙...
咁我係咪用番未洗機 ...
Silfox 發表於 2014-2-27 11:46

廠機條key應該在貼紙上,可能你誤會是product no,是一組5X5的數字

Update:
而家搵到機身個key(5x5)但同部機用緊個key唔同,到時應該入邊個key呢?
我有隻砌機既Win7HomePremiumHK中文OEM, 如果我用呢隻碟得唔得呢?因為個分別係廠機同英文版
先多謝咁多位師兄熱心回應, 謝謝!

Update:
而家搵到機身個key(5x5)但同部機用緊個key唔同,到時應該入邊個key呢?
我有隻砌機既Win7HomePremi ...
Silfox 發表於 2014-2-27 20:21

唔明白你所謂『部機用緊個key』?正常情形下,你唔會睇到部機條key,你只會睇到產品識別碼,裝機要用5x5個組

你嗰條key係咪好似佢咁ga