用緊Win 7,上唔上Win 10?

用緊Win 7, 唔該比D理由我,
上Win 10, 或
保留在Win 7.

睇你做咩 上下網 youtube win7
打機win10好d 由其係新game

唔駛上 WIN10,如果想用 WIN10,是旦買多部即可,家下冇邊部唔係預載 WIN10

用緊Win 7, 唔該比D理由我,
上Win 10, 或
保留在Win 7.
kslee30 發表於 17/4/2019 19:50

理論上 個 free upgrade/activation 是 過咗期, 搵隻 spare hard disk 試試就知!
用 Win 7 條 key 來裝 Win 10!

睇你做咩 上下網 youtube win7
打機win10好d 由其係新game
kit228 發表於 2019-4-17 19:53

文書、上網、煲劇、Youtube用。

最近係Win7玩隻RE2會彈Game,唔知呢D game係咪唔再比Win7玩?
真係要上Win10?

想比老強, 比拎機內任意檔案, 上 Win10。

最近係Win7玩隻RE2會彈Game,唔知呢D game係咪唔再比Win7玩?
真係要上Win10?
COD 發表於 18/4/2019 00:09

試清楚先..... 一喺打去 Micro$oft HK 問? 消費者 權益...  

但係 :
Windows 7 支援週期
2009 年 10 月 22 日發行 Windows 7 時,Microsoft 已承諾為其提供 10 年的產品支援。當此 10 年期間結束時,Microsoft 將會停止對 Windows 7 的支援,以便將我們的投資集中於支援較新技術及絕佳新體驗。Windows 7 的明確終止支援日期定於 2020 年 1 月 14 日。在那之後,Windows Update 不再提供有助於保護您電腦的技術協助和軟體更新。Microsoft 極力建議您於 2020 年 1 月前擇時移轉至 Windows 10,以免發生您需要服務或支援卻無從取得的狀況。

咁, 即係一定要換?

咁, 即係一定要換?
2009 年 10 月 22 日發行 Windows 7 時,Microsoft 已承諾為其提供 10 年的產品 ...
kslee30 發表於 2019-4-18 10:37 AM

係話M記1月後唔再出免費更新
換唔換隨你喜歡