睇twitter都唔安全?

想睇下馬科斯twitter個網頁google chrome就跳了這個提示出黎, 係咪應該依照提示選用“強化防護功能”?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

中文閱讀理解題

你係咪連咗免費 Wi-Fi, 要同意使用條款先可以繼續? 係咪裝咗會對 HTTPS 連線做手腳嘅防毒?

中文閱讀理解題

你係咪連咗免費 Wi-Fi, 要同意使用條款先可以繼續? 係咪裝咗會對 HTTPS 連線做手腳嘅防毒? ...
justiceice 發表於 8/3/2021 10:27 AM

我認為佢無睇

小心釣魚

中文閱讀理解題

你係咪連咗免費 Wi-Fi, 要同意使用條款先可以繼續? 係咪裝咗會對 HTTPS 連線做手腳嘅防毒? ...
justiceice 發表於 2021-3-8 10:27

唔係, 係用咗vpn, 其他網頁冇問題, 就這個跳出個 warning.

唔係, 係用咗vpn, 其他網頁冇問題, 就這個跳出個 warning.
DOT 發表於 2021-3-9 22:03

即係你個VPN Provider有機會偷睇/修改資料, 祝你好運

即係你個VPN Provider有機會偷睇/修改資料, 祝你好運
KinChungE 發表於 2021-3-9 23:10

咁啓動強化功能有冇用?  好在只係用黎睇下youtube同其他動作教育片。  

咁啓動強化功能有冇用?  好在只係用黎睇下youtube同其他動作教育片。   ...
DOT 發表於 2021-3-9 23:47

其實睇你信ISP定信VPN Provider
所謂VPN安全D, 只係令ISP唔知你做緊乜, 但係變相俾第三者知道哂

咁啓動強化功能有冇用?  好在只係用黎睇下youtube同其他動作教育片。   ...
DOT 發表於 2021-3-9 23:47

強化保護功能唔係用嚟防止你預到嘅問題。你預到嘅問題,Chrome已經幫你擋咗。
https://www.google.com/chrome/privacy/whitepaper.html#malware