請問有咩轉片軟件好介紹?

想要 mkv to mp4,any size to 720p,可以嵌到字幕,batch process,最好就可以 support gpu

試過新版本 formatfactory,vidcoder 都嵌唔到字幕

回覆 1# x37
Movavi Video Editor

如要免費的.格式工廠都可以.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

XMedia Recode

回覆  x37
Movavi Video Editor

如要免費的.格式工廠都可以.
66369 發表於 2021-4-3 15:18

格式工廠 現在 嵌唔到字幕

XMedia Recode
N3BP503 發表於 2021-4-3 16:31

呢套搞唔到,佢係嵌到字幕,但嵌到係中間

而所謂的 batch, 要遂個 file 搞

x37 發表於 2021-4-3 17:53

格式工廠嵌到字幕
Movavi Video Editor 嵌字幕

格式工廠嵌到字幕 a

格式工廠嵌到字幕

格式工廠嵌到字幕.字體大小.顏色可以調整.

x37 發表於 2021-4-3 05:53 PM

格式工廠 係咪有D鬼鼠野?
用綠色版,唔敢安裝
有時AV會彈

回覆 5# x37
同一條片
用Movavi Video Editor轉片時間1分10秒 有gpu硬件加速.
用格式工廠轉片時間要15分鐘.格式工廠冇gpu硬件加速.
以前用過小丸工具箱.也是冇gpu硬件加速.
小丸工具箱 https://maruko.appinn.me/      官網

回覆  x37
同一條片
用Movavi Video Editor轉片時間1分10秒 有gpu硬件加速.
用格式工廠轉片時間要15分鐘. ...
66369 發表於 2021-4-4 17:52

格式工廠 有 gpu的

格式工廠 有 gpu的
x37 發表於 2021-4-4 17:56

啊.要調H265先有.gpu硬件加速.