原來係firefox新版出問題

近期上網時快時慢, 好唔穩定, 發現firefox更新後問題

剛剛裝ESR版, 回復正常, 我用win7

用緊 Firefox 89.0 + Win 7 及 Win 10,  唔覺有問題
只係覺得新 Proton 個 UI 好樣衰 ( about:config 改返用舊)

用緊 Firefox 89.0 + Win 7 及 Win 10,  唔覺有問題
只係覺得新 Proton 個 UI 好樣衰 ( about:config 改返 ...
eniao 發表於 2021-6-10 13:55

睇唔慣個UI之外, 仲有係firefox首頁個search會彈咗上個網址到

睇唔慣個UI之外, 仲有係firefox首頁個search會彈咗上個網址到
chwowaw21 發表於 2021-6-10 14:10

ok
有關首頁個 search我唔太清楚,因我 set 做 blank page

尋日 Firefox  自己Browser黑畫面
好似中咗毒咁我都驚
話去唔到嗰個網站 今日冇事啦

只係覺得新 Proton 個 UI 好樣衰 ( about:config 改返 ...
eniao 發表於 2021-6-10 01:55 PM

師兄,
about:config 邊個 option?  我都覺得唔順眼.

師兄,
about:config 邊個 option?  我都覺得唔順眼.
andy323 發表於 2021-6-10 15:25

打 proton, 之後:

https://winaero.com/how-to-resto ... -disable-proton-ui/

師兄,
andy323 發表於 2021-6-10 15:25

係網址個位,輸入 "about:config" 然後點按 [Accept the Risk and Continue];之後再係"Search Preferences" 內輸入 "Proton",點擊頭四項,將其由"true"轉為"false",就可以關閉 Proton UI。

多謝 eniao  及HighLamb 倆位師兄 的教學。

最唔鍾意新UI 每個bookmark都隔得好疏,已跟樓上師兄方法關了