[諮詢] [團購諮詢]JELLY LENS 相機 手機特效鏡頭

26-2-2009 update:   

睇黎反應麻麻,到月尾都唔夠10人想要就唔搞喇

-------------------------------------------------------------------------------------------

我同朋友都有興趣買,諗住喺
taobao買,睇下有無人share運費

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db1-6db3982fe456e4f07387cad80856d241.jhtml

01:Wide Angle 魚眼廣角鏡

02:Stretch 柱面拉伸鏡

03:6 Image Mirage 六菱鏡

04:3 Image Mirage 三菱鏡

05:Heat Frame/Blue Filter 紅色愛心/綠色鏡

06:Star/Antique 藍色星星/橙色鏡

07:Polorized 寶麗來濾鏡

08:Close up 近拍鏡

09:Soft Lens 柔光鏡

10:Starburst 放射鏡

11:Vignette 浪漫嬌柔鏡

12:Spark 星光鏡
價錢方面:  hk$15each 已包運費及匯價
我同朋友行街睇就$4x@始創,$5x@潮流,上網睇過Y!有人賣緊$25包郵
如果多人有興趣,咁我就搵asir登記搞團購.....咁都要有人幫補下我d

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

interesting, but would be a hassle bringing these things around, easy to lost it

原帖由 sup 於 2009-3-25 02:29 發表
interesting, but would be a hassle bringing these things around, easy to lost it

唔明

真係唔好買
我係花市貪平$10買左個玩下
有層有黏性既野比你痴實個位, 呢層呢幾日就痴曬野, 冇曬痴力, 要下下渣住個鏡影

原帖由 civic1217 於 2009-3-25 02:32 發表
真係唔好買
有層有黏性既野比你痴實個位, 呢層呢幾日就痴曬野, 冇曬痴力, 要下下渣住個鏡影

仲有個大問題就係大部份高階影相手機因為鏡頭口俓較大會有黑圈
小弟試過N82, N95, 所有8MP日本機都有黑圈

原帖由 civic1217 於 2009-3-25 02:32 發表
真係唔好買

咁應該無乜人想要  

anyway, 我未問a sir就出post諮詢,sorry

原帖由 S2k 於 2009-3-25 02:37 發表

咁應該無乜人想要  

anyway, 我未問a sir就出post諮詢,sorry

你搵下有冇其他門路買, 我係今年花市買都係$10個ONLY

原帖由 S2k 於 2009-3-25 02:37 發表

咁應該無乜人想要  

#5個問題大D

原帖由 civic1217 於 2009-3-25 02:39 發表

#5個問題大D

咁如果真係搞團,就要提番買家呢個問題....而家市面d機有d係就咁一細格黑色,有d就成個鏡頭咁

我行完街淨係諗到Y!同taobao

諮詢左a sir喇

有冇人有興趣 ????