如要買,應該買邊一對?

G skill DDR2 800 4-4-4-12 1.8-1.9V $490 2G x2
G skill DDR2 1066 5-5-5-15 2.0-2.1V $560 2G x2

和想問邊一條好超o的?

你給我一個水晶球我話你知

咩水晶球?即係咩?

兩對都唔好超, 稱職咁啦

4GB Kit係差啲

唔通要買π系列先好超?黑殼又唔見有得賣........
如果淨講呢兩對ram,買邊一對好?

原帖由 victorshum 於 2008-12-22 22:21 發表
唔通要買π系列先好超?黑殼又唔見有得賣........
如果淨講呢兩對ram,買邊一對好?

π系果啲貴到無倫, 唔值!
睇你用咩cpu同行幾高fsb, 如果fsb唔多過400, 用DDR2 800 CL4好啲

我用Q6600,之前有4條1G 667
諗住換晒佢
然後買來長超,唔知Q6600摸頂有幾多,當然唔係極超跑分
333x9咁樣差唔多

原帖由 victorshum 於 2008-12-22 22:41 發表
我用Q6600,之前有4條1G 667
諗住換晒佢
然後買來長超,唔知Q6600摸頂有幾多,當然唔係極超跑分
333x9咁樣差唔多

Q6600本身行266X9(2.4G), 有分B3同G0 stepping, 通常G0就比較好超啲, 不過都係400X9(3.6G)已經好盡, 長行多數都係333x9或者400x8, 咁Ram行5:6或者1:1(DDR2 800 CL4-4-4-12), 基本上唔會同行DDR2 1066 CL-5-5-5-15爭太多, 所以比我揀就會買DDR 800果對

唔該晒c兄
其實剛剛買左G skill DDR2 1066 5-5-5-15 2.0-2.1V $560 2G x2(淺藍殼)
諗住將來換U可以用番o的ram

聽c兄咁樣講,我將對ram降行800 ,4-4-4-12,應該都行到掛.......
我粒Q6係G0版本
如有錯請插

定係出去換番對 G skill DDR2 800 4-4-4-12  1.8-1.9V $490 2G x2 (深藍殼)好呢?

原帖由 victorshum 於 2008-12-22 23:17 發表
聽c兄咁樣講,我將對ram降行800 ,4-4-4-12,應該都行到掛.......

正常都應該可以, 自己試吓