睇中左兩對Ram: 1) Kingston DDR2 1066 (2GX2), 2) OCZ DDR2 1066 (2GX2)

想問各位師兄, 邊一對會好超d?
兩對都係hk$500 (真寶價)
已經有一對G.Skill, DDR2-1000 @ 1150
想落足8G ram @ 1150 行64bit OS

1) Kingston Hyper-X DDR-2 1066MHz 4G Kit (2Gx2)    HK$ 500.00
2) OCZ OCZ2P10664GK DDR2 1066 4G Kit (2Gx2)    HK$ 499.00

2g 一條兩對都未必行到

噢...
有無邊位師兄親身用過?
如果1150 唔得, 1100 有無機會呢?
因為我估1066 去1150, 都係8% 的增長, 應該可以吧...

我對 DOMINATOR 都係1150左右,多d都無

回覆 4# 的帖子

你果對係Corsair DOMINATOR?
都唔平的, HK$645... 咁都唔到1150??
於DDR2 時代, Corsair 的 ram 我無用過...
於DDR 時代就玩過下value selection, 不過不失

原帖由 manmanman 於 2008-12-23 12:34 發表
你果對係Corsair DOMINATOR?
都唔平的, HK$645... 咁都唔到1150??
於DDR2 時代, Corsair 的 ram 我無用過...
於DDR 時代就玩過下value selection, 不過不失

我對係有風扇的.
當時買過千架

ocz 5-5-5-18
kingston 5-5-5-15
both same voltage
i would buy kingston

如果只論規格, 我都會買Kingston
但我呢次比較注重可超性
希望於1150 @ 5-5-5-18 穩定運作
但我個人都係偏好Kingston, 但OCZ 又出名OC...
真係幾頭痕...

原帖由 wai896 於 2008-12-23 12:38 PM 發表

我對係有風扇的.
當時買過千架

我Dominator 2GB x4   1130都上唔到....
我都係買有風扇版,$999一對

Dominator真係得個樣....係好靚仔...可惜...
G.SKILL真係最好超

原帖由 inori 於 2008-12-23 14:51 發表

我Dominator 2GB x4   1130都上唔到....
我都係買有風扇版,$999一對

Dominator真係得個樣....係好靚仔...可惜...
G.SKILL真係最好超

咁Corsair 真係諗都唔使諗了...
貴, 但又超唔起...