繼續囉味Phenom II 940, 火辣辣!

尋晚可怕囉味事件發生後, 雖然驚驚地, 但係睇到各位咁積極咁強X粒940, 小弟實在係忍唔住

3.9 2.jpg

我絕對唔敢講穩定, 極其量行兩次super pi, 感覺上有機會撞到17秒, 只差少少
不過, 真係好熱, 係好熱好熱  睇黎紅海都係麻麻地招架到 , 分分鐘原裝仲靠得住 , 不過最衰無得換風扇(定係我唔識換 )

玩咗兩日個人感覺係阻力位喺4G ...... 連囉味都出埋都無辦法入到xp..... 有無師兄用風冷衝到上4G? 有既話希望分享下settings

講左兩日其實小弟只係用緊MA770-DS3 v1.0 (AMD770 + SB600), 不過暫時自覺無乜必要換板, 換左呢粒衰野之後發覺bios可調電壓得番0.025 - 0.100四級 (不過如果多幾級既話我可能係第一個去代理換940既人 ), 而巴士更加連240都上唔到, 怪怪的  請恕小弟愚昧, 其實我都係新手, 如果有師兄可以解釋下就更好喇

原帖由 gumjai01 於 2009-2-5 04:00 發表
尋晚可怕囉味事件發生後, 雖然驚驚地, 但係睇到各位咁積極咁強X粒940, 小弟實在係忍唔住

我絕對唔敢講穩定, 極其量行兩次super pi, 感覺上有機會撞到17秒, 只差少少
不過, 真係好熱, 係好 ...

BUS SPEED好似有BUG WALL,所以黑盒板940無鎖倍頻的超頻性同普通920差好遠

四只老鼠吹牛

反覆測試之後都係覺得咁行最環保, 最stable, 剪片ren野, 轉片都好開心

煲下:
c3.4 stab.jpg

原帖由 gumjai01 於 2009-2-5 04:17 發表
反覆測試之後都係覺得咁行最stable, 剪片ren野, 轉片都好開心

如果只係玩到3.4...我去買Q9550唔好--

原帖由 [N.H.K]anime 於 2009-2-5 04:48 發表

如果只係玩到3.4...我去買Q9550唔好--

一分錢,一分貨,要好超便俾錢

3.9g
努力再上呀!

回覆 5# 的帖子

如果個platform係唔駛錢派街既我會好認同你

好可惜我本身用緊5000+, 只係買左粒U就玩得

玩到3.4, 點為之玩到? 有個數字同埋report再cap張圖我覺得已經夠, 我唔係幫AMD打工, 如果要我加電黎長行3.9, 一黎唔環保, 二黎電費貴

3.4o岩o岩係個唔駛加電又穩定既位  所以你o岩呀, 買粒9550好過, 你快D去買啦

再講多次, 如果我有塊P43, P45, X48, 我會認同你講法既, 阿師兄 我唔係話你唔o岩呀!!

有火羅味未必關粒U事, 留意下everest睇下幾多度

回覆 9# 的帖子

入xp前就 火羅 左lu無機會睇 果浸味同平時行去角落大舖個維修部附近浸味一樣, 不過濃烈D咁啦

宜家成部機用到無事, 所有hardware都無表面傷痕, 裡面就唔知喇