咩都唔識既新手想小超7750........(已成功,不過有小小問題)

7750既default電壓係1.325,我應該加到幾多好?
我想超到2.8-3.0左右就夠
超u係唔係要超埋ram先得 ,而且仲有咩野要搞
mb係mp-akgx-m

默電 加倍頻試下3.0 應該得 唔得降0.5倍頻
超倍頻唔洗理ram

原帖由 smilesky 於 2009-3-22 21:27 發表
默電 加倍頻試下3.0 應該得 唔得降0.5倍頻
超倍頻唔洗理ram

白痴問題....加倍頻即係要係bios度加邊個item

cpu ratio ~
你又玩下超7750 send 比magic lo  今日11:59截XD

7750超頻成功
將倍頻加到15(200*15=3000)

不過我有d問題,超左頻唔係會令cpu temp上升嗎?
但我超左之後,d temp無升過=.=
btw,我係bios整oc果時,見到個cool&quiet既野...我較左enable

原帖由 yuen0820 於 2009-3-22 22:40 發表
7750超頻成功
將倍頻加到15(200*15=3000)

不過我有d問題,超左頻唔係會令cpu temp上升嗎?
但我超左之後,d temp無升過=.=
btw,我係bios整oc果時,見到個cool&quiet既野...我較左enable

3000係升好少-_-

原帖由 ryan_1987 於 2009-3-22 23:26 發表

你係米開埋cool n quiet呀

係...........開左會有咩影響

原帖由 yuen0820 於 2009-3-22 23:41 發表

係...........開左會有咩影響

開左cpu頻率會不固定 唔開就固定