有用X48主板既入黎睇睇

你地用X48板既
大約過FSB4XX北穚同FSB就要加電呢?
因為小弟想知呢D特挑出黎既X38晶片有幾強 做個參考

塊塊板都唔同...
雙核同四核都唔同...
咁多唔同 點俾參考你...

原帖由 sunderstan 於 2009-3-23 09:41 發表
塊塊板都唔同...
雙核同四核都唔同...
咁多唔同 點俾參考你...

雙核四核都講下囉 我OK咖喎

你唔係之前買了塊G記的X48嗎? 塊版過不了 fsb4xx ???

原帖由 Ponya 於 2009-3-23 09:46 發表
你唔係之前買了塊G記的X48嗎? 塊版過不了 fsb4xx ???

都未拎

原帖由 simplekk 於 2009-3-23 09:43 發表

雙核四核都講下囉 我OK咖喎

X38我覺得雙核上到500外頻長行已經好好野
而且要用好多電
四核既話唔同廠能力都唔同
係X48入面GA, DFI, J&W都係差唔多...係ASUS跑出黎...
全部X48上600外頻板我剩係見
RF, RE, P5E3Premium, P5E64WSEvolution...
玩過DFI X48 T3R, 頂到盡535已經無得再上

原帖由 哥哥仔 於 2009-3-23 10:37 發表

Rampage Extreme使用中

用E2160 GO上400X9
北穚係無加過電

下? 咁頭大身細....
Rampage extreme 上400外頻無論四核雙核都係唔洗加電 (話明native support 1600FSB 咁都要加電可以拎得去換)
但係打後加電幅度明顯四核同雙核唔同...
而且北橋電壓同Ram既頻率, 容量同你插幾多條落去都有關係 不能一概而論

原帖由 sunderstan 於 2009-3-23 10:29 發表

X38我覺得雙核上到500外頻長行已經好好野
而且要用好多電
四核既話唔同廠能力都唔同
係X48入面GA, DFI, J&W都係差唔多...係ASUS跑出黎...
全部X48上600外頻板我剩係見
RF, RE, P5E3Premium, P5E64WSEvolution...
玩過DFI X48 T3R, 頂到盡535已經無得再上

咁又係, 週邊問題都係一個因素, 但四核黎講535真係差唔多喇

原帖由 simplekk 於 2009-3-23 11:15 發表

咁又係, 週邊問題都係一個因素, 但四核黎講535真係差唔多喇

nonono~~DFI 個535外頻係E8400