剛剛入左P6T-Deluxe V2 和 i7 920, 想試下超頻

應該由什麼voltage和幾多FSB 開始試?
我用的是Thermalright U120Ex和Enermax 12cm扇
Coolermaster 932機箱

what ram are you using?

又係 P6T DELUXE.........祝你電療高到.......

原帖由 緋村劍心 於 2009-6-8 00:00 發表
又係 P6T DELUXE.........祝你電療高到.......

即係點解?因為我想買

原帖由 hpkpk123 於 2009-6-8 02:28 發表

即係點解?因為我想買

俾既電高D咁解, 不過唔係好大超都冇乜事

原帖由 孔明仔 於 2009-6-8 02:41 發表

俾既電高D咁解, 不過唔係好大超都冇乜事

咁MSI platanium?

原帖由 ★杰☆仔★ 於 2009-6-8 06:47 發表

咁MSI platanium?

冇玩過MSI ... 你可以問下其他師兄既睇法

原帖由 hpkpk123 於 2009-6-8 02:28 發表

即係點解?因為我想買

同樣超 4G, P6T DELUXE 最少QPI 要用高人 0.1v - 0.15v電囉. 而且摸落用 (4G計) 係好熱~ 未買就諗下其他板啦.

原帖由 緋村劍心 於 2009-6-8 09:15 發表

同樣超 4G, P6T DELUXE 最少QPI 要用高人 0.1v - 0.15v電囉. 而且摸落用 (4G計) 係好熱~ 未買就諗下其他板啦.

不過話實個句, 風冷長行4G 唔係唔得, 但係唔敢長行
就算係其他板都係咁話, 始終i7 行4G 既熱力都唔少野 ...

原帖由 孔明仔 於 2009-6-8 09:29 發表

不過話實個句, 風冷長行4G 唔係唔得, 但係唔敢長行
就算係其他板都係咁話, 始終i7 行4G 既熱力都唔少野 ...

點解咁講.......小弟正是風冷191x21長行中~~~