[測試] G.SKILL 1333 CL8 1.5v低電壓DDR3測試,#10跑至2000 CL9

G.SKILL ,Rip Jaws,係第2到同人吹吹下水先幾好玩,而且C/P幾高,所以買左返黎試下
呢對低電壓ram $929 , 佢出1.5v, 我比夠1.65v佢睇下有無料到先

這ram的外型~~HS熟口熟面,原來一早已經見過呢對野...只係個陣走寶

睇真D佢~ 1.5v 1333 cl 8-8-8-24

上機去了

今次測試平台會使用AM3....因為P55沒有CPU..所以無得試了
是次平台:
AMD Phenom II X2 555BE
Gigabyte MA785GT-UD3H
G.SKILL Rip Jaws 1333 CL8 1.5v 4GBkit
Delta SP-650
Windows 7

呢粒555 IMC不強...跑雙管道時...最高只跑到1800...當然今次都係一樣.....

首先黎個熱身 1620 CL7-8-7-20 1T @ 1.65v

唔好浪費時間..一野拉到去 1773 CL8-9-8-23 1T @ 1.65v

最後跑到去 1793 CL8-9-8-20 1T @ 1.65v

呢對野900頭算抵玩...ram價狂升...玩ram貴到咩野咁...普通一條DDR3 1333 CL9 都要成410左右喇....咩野世界...升升升.....估唔到呢對C/P 好似幾高咁~~收貨喇...
下次係Intel 平台到再試試先得

多謝分享 c/p 值不錯
唔過千元既不二之選

B仔..
X58平台呢?

B仔..
X58平台呢?
lkl0120 發表於 2010-5-2 12:23

無牛推丫,X58 我仲唔隊張285落去玩咩

9百幾蚊幾抵

無牛推丫,X58 我仲唔隊張285落去玩咩
hang05 發表於 2010-5-2 12:32 PM

一定冇問題

一定冇問題
lkl0120 發表於 2010-5-2 13:49

張285 係8+6 pin比電

張285 係8+6 pin比電
hang05 發表於 2010-5-2 01:50 PM

叫你插6+6試LO=.=

叫你插6+6試LO=.=
lkl0120 發表於 2010-5-2 14:08

岩岩起左呢壇野

都係忍唔到手...上左佢落X58 , 1.66v 2000 CL9-10-9-27