是的, manual只可set到14, 16.5只係cpu自己在performance boost mode先有.

唔超ram, timing就跟ram既spd ...
panda-z 發表於 2010-8-8 14:57

啲T真係搞到頭都痕埋

3.92Ghz full load58度 好正
32度 室溫進行?
pnedved 發表於 2010-8-8 23:32

NO,28度冷氣房
依家4.1Ghz 1.55v full load  都係58度,個散熱整靚仔左

回復  KENYIP12345

要留意下此底板, nb freq 超過 2700 可能會唔穩定, 唔好set 2700以上.
你之前set 280* ...
panda-z 發表於 2010-8-9 00:22

依家最想知粒u係咪到頂

依家再降返落3.75Ghz ht 行2680

回復 58# panda-z
依家再降返落3.78Ghz

回復 60# panda-z

依家full load只係47度,正
但依家3.78g係低左電.不過再上就一野要加好多,應該到頂了
ram依家cl7,但去6-9-6就fail
用sp2004過左,但win個評分評唔倒,唔知咩事,落返default又得喎,其他test都過哂偏係佢唔得

回復 62# panda-z
如果咁講,呢粒上到1.7V我散熱控制倒就OK?
唔會電瓜佢咩

回復 64# panda-z
其實問左好多次呢粒U SAVE既最高電壓係幾多,但都係冇答案
我見BIOS我粒U NORMAL係1.475V,好高
但如果RESET BIOS後加CPU一格再REBOOT,見倒NORMAL都係1.475,但SHOW出黎係1.3V
唔知係咪板問題,已UPDATE最新BIOS
你明我講咩嘛

回復 67# panda-z

咁佢CPB只係去到3.3G,咁都要1.475V,真哂電

回復 69# panda-z
咁CPU個CELIBRATION SETTING有咩用架,見佢AUTO ALL CORE都係-2%
唔知咩黎