回復 1# KENYIP12345

我自己初步試超setting,cpu3.6g冇加電,你可以試下.
bios 1.JPG
bios 2.JPG
x6 3.6G.jpg

唔1定要降最低, 試下其他比例, AMD黎講多數1:2係最好超
minibanana 發表於 2010-8-7 11:26

如果外頻300,ram用x4咁即係幾:幾呀

已降到1066 cl8了,電1.7v,都係不能穩跑4g
KENYIP12345 發表於 2010-8-7 11:11

唔1定要降最低, 試下其他比例, AMD黎講多數1:2係最好超

RAM 速度推低一級
dom 發表於 2010-8-7 01:17

已降到1066 cl8了,電1.7v,都係不能穩跑4g

依家上倒4G但跑唔夠幾個字就藍,HT降到落1600都係咁,電又唔知加幾多先算唔危險 ...
KENYIP12345 發表於 5-8-2010 04:46 PM

RAM 速度推低一級

請問有冇ching知邊個週期既1055t比較低電同好超呢
同埋如果超得高係咪要disable左cpu 個performance boost ...
KENYIP12345 發表於 4-8-2010 03:01 PM

關左 Peformance Boost (Turbo Core) 再試下
同埋留意超左既 RAM / NB 頻率

我粒1.35V 300*14直入WIN7, 燒機要1.4V

ching,想問nb ,cpu nb同cpu個電壓喺幾多先算安全?
因為見amd高intel好多,想知以上3個既電壓喺幾多以下先安 ...
KENYIP12345 發表於 2010-8-5 05:29 PM

搭單一問..
超黎長行,CPU ,NB,RAM 行幾多V 先安全?

RAM試下1.7v
andyming 發表於 2010-8-5 19:56

即係唔超ram都要加佢電?
同埋請問nb , cpu nb , cpu分別安全電壓係幾多以下呀?