我之前見過有1個網好似講返你玩外頻個個時候的空冷外頻記錄 , 睇下找唔找到先

經找尋之後都系 ...
hang05 發表於 12/9/2010 19:07

我個非正式認証的,不值一哂

回復  hang05

外頻記錄應該係E8掛
Altezza64 發表於 2010-9-12 19:10

最新果個好似已破700, 用ep45t-extreme做的

最新果個好似已破700, 用ep45t-extreme做的
majai214 發表於 2010-9-12 20:06

變態板變態U....

HWbot睇第1名係
E8500 750FSB
GA-EP-45T-Extreme
bennylodewijk

HWbot睇第1名係
LKNim 發表於 2010-9-12 20:30

唔通係我地B大??!!

HWbot睇第1名係

搞錯

HWbot睇第1名係

我果時都有一塊, 不過唔係DDR3 VERSION, 衣係好鬼好超架

我果時都有一塊, 不過唔係DDR3 VERSION, 衣係好鬼好超架
majai214 發表於 2010-9-12 08:35 PM

唔知AM3板Gigabyte同Asus比,邊個超RAM好D呢
前者既test極少
但我見人地用790FX-UD5P可以DDR3 2000 7-7-7...
想知8系板咩能力...

majai214 發表於 2010-9-12 20:35

如果加陣仲系到又有粒強的E8 ..... 就好了
C IV F 肯定可以250外頻2000 直開 , 我得閒試下giga跑唔跑到250外頻 2000直開就可以了

有C4F巴打試下呢個SETTING
開TURBO MODE
開啟"ENABLE"CPU-LOAD ........個選項

入WINDOWS 開CPUZ 睇CPU 電壓 , 會發現個電壓係咁跳

無論個CPU LOAD C....設定"開啟 / 自動 " , 係TURBO MODE 下仍然會跳電壓.
唯有將佢設定做關閉才無跳得咁狂.