[測試] 第一次超頻跑分分享!

無開冷氣下o既溫度

多謝收看!

原來我一直誤會咗,由CPU數起第一條RAM槽我唔洗用住,咁真係用到喎.. ...
kilykilyk 發表於 2010-10-14 12:31

我仲以為你要插晒6條槽梨用~~
咁即係今晚唔洗幫你睇啦

照睇幅圖都系頂第一條槽, 只要唔第二條咪得囉, 華碩o的板都系 2,4,6 行 triple channel.
到時再問清楚個S ...
yo哥哥 發表於 2010-10-14 09:25

原來我一直誤會咗,由CPU數起第一條RAM槽我唔洗用住,咁真係用到喎..

死啦...我而家唔很定用唔用到添....
kilykilyk 發表於 2010-10-14 00:46

照睇幅圖都系頂第一條槽, 只要唔第二條咪得囉, 華碩o的板都系 2,4,6 行 triple channel.
到時再問清楚個Sales囉

唔通你想插盡 6 條?

gtx275好似無得加電因為我用緊個張無得加只系上到700就無得再上一過就有問題出現最多去到20xxx

我貼果條 link 有寫話 高過 43mm 會頂, Corsair Dominator 果類, 就系kingston Hyper X 張圖下面果行
不 ...
yo哥哥 發表於 2010-10-14 00:01

死啦...我而家唔很定用唔用到添....

會頂高身ram??咁我呢pack算唔算高身ram??>>
kilykilyk 發表於 2010-10-13 23:51

我貼果條 link 有寫話 高過 43mm 會頂, Corsair Dominator 果類, 就系kingston Hyper X 張圖下面果行
不過你唔插足六條 RAM , 我估冇所謂.

系喎我記錯o左, 系會頂高身 RAM, 最近 CPU 果條嘈

哦~~~咁都系考慮番 Silent 12 同 Wing 12 好lu, 唔該 ...
yo哥哥 發表於 2010-10-13 23:40

會頂高身ram??咁我呢pack算唔算高身ram??>>

我諗4g應該都無問題,如果打機就唔知....vx都幾多人用,我諗都無問題掛~

至於我張卡...唔超都好熱,打機時.. ...
kilykilyk 發表於 2010-10-13 23:12

系喎我記錯o左, 系會頂高身 RAM, 最近 CPU 果條嘈
http://www.pcbulb.com/index.php?main_page=product_info&cPath=62_228&products_id=2268

哦~~~咁都系考慮番 Silent 12 同 Wing 12 好lu, 唔該師姐

哦~~~原裝都仲頂得下喎? 唔知去到 4 G 會唔會息機
黑化 VX 同 VX 會唔會頂到 RAM 槽呢?

機箱鳳扇位 ...
yo哥哥 發表於 2010-10-13 22:30

我諗4g應該都無問題,如果打機就唔知....vx都幾多人用,我諗都無問題掛~

至於我張卡...唔超都好熱,打機時..個風扇要開80%-100%速度

鐮刀好唔襟用好快壞,wing 12pl就唔覺嘈,同埋真係好好風