[測試] 第一次超頻跑分分享!

無開冷氣下o既溫度

多謝收看!

多謝收看!
kilykilyk 發表於 2010-10-12 22:37

ching 唔夠detail wor? ram既setting, 電壓呢? 不過多謝分享

ching 唔夠detail wor? ram既setting, 電壓呢?  不過多謝分享
computerman2 發表於 2010-10-12 22:39

人地女仔來ga.....師兄
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 9634&highlight=

多謝收看!
kilykilyk 發表於 2010-10-12 22:37

超完會唔會長行先
不過3.6GHz 對i7 930 應該唔係問題...

留意一下溫度同電壓唔好太高應該無問題
而且930 應該重有得上, 加油

ching 唔夠detail wor? ram既setting, 電壓呢?  不過多謝分享
computerman2 發表於 2010-10-12 22:39

唔好意思,我第一次post,唔識規舉,ram set:7-8-7-24,電壓1.5v

唔好意思,我第一次post,唔識規舉,ram set:7-8-7-24,電壓1.5v
kilykilyk 發表於 2010-10-12 22:43

電壓有d高 ,不過繼續努力

超完會唔會長行先
不過3.6GHz 對i7 930 應該唔係問題...

留意一下溫度同電壓唔好太高應該無問題
...
wgpoon 發表於 2010-10-12 22:42

我現在長行3.6,不過未試4g...

人地女仔來ga.....師兄
wgpoon 發表於 2010-10-12 22:41

唔係ar, 我想清楚d, 無責鬧既意思,大家都係新手一名

電壓有d高 ,不過繼續努力
computerman2 發表於 2010-10-12 22:45

我跟住gskill個setting嚟set,唔知電壓自動得唔得呢

i7930上4.3.-4.5都ok<<but你咩hs,+0.1v係safety range
but 3.6要1.5v??個progamme有問題??