[測試] 第一次超頻跑分分享!

無開冷氣下o既溫度

多謝收看!

ching 唔夠detail wor? ram既setting, 電壓呢?  不過多謝分享
computerman2 發表於 2010-10-12 22:39

唔好意思,我第一次post,唔識規舉,ram set:7-8-7-24,電壓1.5v

超完會唔會長行先
不過3.6GHz 對i7 930 應該唔係問題...

留意一下溫度同電壓唔好太高應該無問題
...
wgpoon 發表於 2010-10-12 22:42

我現在長行3.6,不過未試4g...

電壓有d高 ,不過繼續努力
computerman2 發表於 2010-10-12 22:45

我跟住gskill個setting嚟set,唔知電壓自動得唔得呢

i7930上4.3.-4.5都ok
4448 發表於 2010-10-12 23:58

1.5v電係set ram....cpu電壓1.2v

會唔會錯區呢?
EPC 有超頻區的
dom 發表於 2010-10-13 02:22

係呀??咁我應該點做呀??thx!

想睇都冇得睇~~~~死圖
freedom01 發表於 2010-10-13 07:37

整番了...

回復  kilykilyk
GTX 275都唔錯喎...有冇超到??溫度如何??
love19901109 發表於 2010-10-13 12:14

張卡應該無超,因為我張卡好熱,打dirt2 會去到差不多100度,好嚇人....
其實點超卡??我唔識超卡....thx!

在一樓已補溫度圖

師姐, 你用乜 散熱器? 機箱風扇?
yo哥哥 發表於 2010-10-13 15:02

個cpu暫時只係用原裝散熱,考慮好唔好買把黑化vx,好似好型同效能幾好,
機箱風扇...前、後、則一把,後嗰把係wing 12pl,則嗰把係230mm跟機風扇,
前嗰把係cooler master,機箱係thermaltake armor+mx

回復  kilykilyk
你不如俾FURMARK個溫度仲好... GPU又40%   溫度未FULL LOAD
love19901109 發表於 2010-10-13 15:21

FURMARK個溫度即係點??唔知係乜