[開箱]新玩具...三星RAM 上2133..

前陣子見到其他人玩隻三星金條....
$200 一條, 仲話上到2133,
9 10 10 24 1T @ 1.5V...
哇!!! 咁好玩, 無理由自己唔去玩...

搵呀搵...成個SSP逐間問都無貨..條氣又chok 住!!
即時飛上淘寶搵RAM...小弟仍對大陸電子野有介心..小入兩條玩玩..

靠...大丈夫..軟綿條!! 其中一條上1600都吃力..
大陸洗隻三星RAM,  已被人洗到人盡燈枯...正當躊躇之際!
突然來電...有人放本地貨4條...唔唸即入.

收到貨後, 即時超超佢, 行住timing 9 10 10 24 1t 126
由1.475 開始逐格上..
點知4條RAM 都係苦寒鬼..
1.49, memtest 300次 error
1.5, memtest 400次 error
1.50625, memtest 500次 pass...ok 收貨啦.
有時間再摸下時序!!...

你2條大陸金條嘅包裝咁嘅
正貨係用白色紙盒

你2條大陸金條嘅包裝咁嘅
正貨係用白色紙盒
feilolai 發表於 2011-10-10 06:15 AM

白色盒入面咪係咁GA樣LAW~

mingmingyiu 發表於 2011-10-10 06:40

吾係,全個都係紙盒黎
入面冇吸塑盒

嘩~咁夜開POST~~

漏夜趕工???

09年2月底开始,三星金条将启用全新的产品包装,原来的透明塑盒包装已经被简单、大方的彩色硬纸盒所取代,新包装精致优雅,以三星标准蓝作为主色,正面两道清新的绿色滑线,突出三星金条是“绿色内存”的概念,在用户越来越重视环保的今天,三星金条的这一做法无疑更受用户的欢迎。

同时,相信大家日常也接触过不少带有防伪标签的名牌产品,但这些防伪标签里面,能被消费者容易辨认的屈指可数,很多看了半天都看不出个所以然来,有些则是让你刮开涂层打某某电话进行查询,这样也等于给了造假者可乘之机(因为你得先把产品买下来才有机会识别)。

mingmingyiu 發表於 2011-10-10 06:40

我係淘寶分開2間店入嘅金條包裝

有一間重有自己嘅防伪標籤

我係淘寶分開2間店入嘅金條包裝

有一間重有自己嘅防伪標籤

...
feilolai 發表於 2011-10-10 13:24

師兄好超嗎?

回復 8# feilolai
呢位師兄好有經驗wor.淘寶高手!!.重點係你d金條好唔好超呀