乜年代. 開機仲要數RAM?.
1. 係bios. turn off 咗個D 無用到的SATA controller. e.g Marvell/asmedia.
2. t ...
MirageKnight 發表於 2013-2-5 17:06

我試過關左HT後就會開機快多幾秒,開番又慢番

1. 係bios. turn off 咗個D 無用到的SATA controller. e.g Marvell/asmedia.
2. t ...
MirageKnight 發表於 2013-2-5 17:06

師兄,我照足你咁做,關晒所有野,但開機都係好慢,我諗今次冇得help

2. t ...

咩年代都要 =_=''
超級電腦POST要兩三日添

回復 13# kan2816

拆隻SDD去第2部機行AS SSD benchmark 啦

回復  kan2816

拆隻SDD去第2部機行AS SSD benchmark 啦
O人 發表於 2013-2-6 00:11

岩岩試過了,SSD好正常

回復 16# kan2816

咁就救你唔到啦

岩岩試過了,SSD好正常
kan2816 發表於 2013-2-6 01:36

我尋日有個fd有隻hdd有事(非主盤),達達聲,而另外用黎開機就正常,但係有事果隻一齊開,win要開成五分鐘,拆番出黎就無事,廿秒就開到
樓主睇下你係唔係拖住隻壞壞地的hdd開機?

回復  kan2816

咁就救你唔到啦
O人 發表於 2013-2-6 15:05

Haha,唔緊要,多謝你先,師兄

我尋日有個fd有隻hdd有事(非主盤),達達聲,而另外用黎開機就正常,但係有事果隻一齊開,win要開成五分鐘 ...
cleverandy 發表於 2013-2-6 15:16

但係我無插hdd,只得SSD