但係我無插hdd,只得SSD
kan2816 發表於 2013-2-6 15:34

甘你有無用RAMDISK?開左幾多G?

甘你有無用RAMDISK?開左幾多G?
cleverandy 發表於 2013-2-6 15:44

我無開Ramdisk

我無開Ramdisk
kan2816 發表於 2013-2-6 16:37

甘我就唔知了,可能真係BIOS能力問題,試下更新有無幫助

甘我就唔知了,可能真係BIOS能力問題,試下更新有無幫助
cleverandy 發表於 2013-2-6 17:08

Bios我更新左最新了,我諗X79 deluxe 無得help,唔該晒你了,師兄

我用技嘉X79-UD3加隻SSD冇咁嘅事喎

我用技嘉X79-UD3加隻SSD冇咁嘅事喎
siucheapdog 發表於 2013-2-6 23:23

師兄!你就好啦

樓主請分開COUNT
boot機(BIOS POST>Pre OS)耐
(os windows logo loading screen)耐
定系入左windows load profile耐?

1.如果bios post 耐 可能你開左full bios post (咩都慢慢SCAN一餐)所以耐D
2. windows logo耐 SSD問題/WINDOWS花花地(SYS檔)
3.windows load profile耐(load登入 你DESKTOP/Document and settings 多野) PROFILE肥 要慢慢LOAD

樓主請分開COUNT
boot機(BIOS POST>Pre OS)耐
(os windows logo loading screen)耐
定系入左windows load  ...
wongcc2006 發表於 2013-2-7 01:01

我中左你所講第2個windows 4色祺要好耐先入到桌面差唔多要成1分鐘多D,但SSD我確保冇問題(因為我岩岩又重裝windows),不過入左windows load profile都算快,我已經起bios到關晒多餘既功能但效果真的冇分別~

我中左你所講第2個windows 4色祺要好耐先入到桌面差唔多要成1分鐘多D,但SSD我確保冇問題(因為我岩 ...
kan2816 發表於 2013-2-7 02:14

有人同我講過同一問題最後係re-install windows ko佢... 但你好似唔得

有人同我講過同一問題最後係re-install windows ko佢... 但你好似唔得
hohohk 發表於 2013-2-7 03:46

我重安裝過4次都唔得