[操作疑難] 我的G31版超L5420 C0 不能超多過340外頻..?

是否轉去E0會超到更多?
原本佢預設L5420 係倍頻7.5 X 外頻 333, 但我去到341佢就會自動降頻.. 是否正常?

底版 asrock g31m-s
ram: adata 2g * X2
cpu l5420 C0 2.5GHZ

原本佢預設L5420 係倍頻7.5 X 外頻 333, 但我去到341佢就會自動降頻.. 是否正常?

...
kof458793 發表於 2013-5-12 11:24

我都係呢塊板,問問要不要再加code才可用

我想問下要駛唔駛改咩先用到L5420?? 因為我以為得O個D 特別板先用到

...
kof458793 發表於 2013-5-12 11:24

G31 本身超外頻都麻麻地… 過到 370/400 既唔多,我試幾塊都係37x 止步。
當年用既係 e2140 G0 同 M0 ,P35可以上 460+ 外頻,但係G31 唔得xdddddddd

G31 本身超外頻都麻麻地… 過到 370/400 既唔多,我試幾塊都係37x 止步。
當年用既係 e2140 G0 同 M0 ,P ...
anonymoushk 發表於 2013-5-12 11:39

咁點去到370-.-

咁點去到370-.-
kof458793 發表於 2013-5-12 12:32

比下電=口=

之前有ching 話改bios 加返 cpu code 可以超返,你可以試下

自動降頻係因為L5420 Tjmax預設係70 c,如果過左,粒u就會強制落返X6倍頻

我有粒L5410 C0 係塊半壞既G31 + DDR667
加少少行380 OK...
400開到機,不過跑HYPER PI 32MB FAIL...
搵日再試下DDR800

另外粒L5420 E0 係P43上面唔洗加電都穩行400...
再上410要加電...420加乜都過唔到- -

PS: 好似未見過粒U上到60度- -...