其實用同一電壓上高一點LLC好(L5 --> L7)好
定同一LLC低一電壓好?
seevhs 發表於 2016-5-28 02:01 PM

LLC LV最高啦

ASRock Z170 PRO4
Antec TP-650C
GELID SnowStorm
NZXT S340

i5-6400 BLK 166.6MHz x 27 = 4.5GHz @ 1.28v ...
ToroRosso 發表於 2016-5-28 04:44 PM

WITHOUT AVX試唔到野, 但超咗好似又差咗
YIN大召喚

BIOS SETTING有咩要注意???
   電壓個到,我SET 1.4V   入到Windows 跑 intelburntest
cpuz    core ...
bcoobcbco 發表於 2016-5-28 06:03 PM

普通野姐正常的
係有少少誤差

YIN大召喚
lkl0120 發表於 2016-5-28 18:07

冇辦法,玩 non-k OC 就一定會冇左 AVX 指令集
但考慮到日常軟件、遊戲唔會用到 AVX,所以冇咩所謂。

YIN大召喚
lkl0120 發表於 2016-5-28 18:07

下次召喚我Facebook單聲啦...

點錯法
lkl0120 發表於 2016-5-27 21:42

Non-K OC 會錯溫度(99度),再冇AVX指令,部機燒極都唔熱

下次召喚我Facebook單聲啦...
Yin92 發表於 2016-5-28 06:29 PM

次次召喚都成功果下正

冇辦法,玩 non-k OC 就一定會冇左 AVX 指令集
但考慮到日常軟件、遊戲唔會用到 AVX,所以冇咩所謂。 ...
ToroRosso 發表於 2016-5-28 06:21 PM

對依兩代CPU唔用依D軟件真係逼唔到佢嫁

Non-K OC 會錯溫度(99度),再冇AVX指令,部機燒極都唔熱
Yin92 發表於 2016-5-28 06:32 PM

咁點試

6700K 44/44 1.275v
用CM212 行IntelBurnTest 己90度 不敢再上
超10%算. 或將來換散熱再試 ...
akiro 發表於 2016-5-26 22:48

因為蓋入面散熱膏問題?