回覆  lkl0120

如果Bios set 1.52都行唔到先開
twaiho2003 發表於 2016-5-15 11:15 AM

唔好喇電壓咁跳會對入邊野唔穩定
同埋應該會熱咗

我反而覺得前提係要解決到散熱問題

回覆 31# lkl0120

開左反而hang機次數好多,我記得大概係1.36, llc level4(50%)冇加冇減

宜家果個setting 冇hang機

我粒6700k 就1.35v adaptive 穩行 4.7 / 4.7 。

我反而覺得前提係要解決到散熱問題
krispc 發表於 2016-5-15 03:44 PM

唔太大關係, 直接核心唔夠勁點搞都係無用

回覆  lkl0120

開左反而hang機次數好多,我記得大概係1.36, llc level4(50%)冇加冇減

宜家果個se ...
twaiho2003 發表於 2016-5-15 04:40 PM

100% 咗佢

我粒6700k 就1.35v adaptive 穩行 4.7 / 4.7 。
Alexwai 發表於 2016-5-15 05:12 PM

ADAPTIVE會加電壓
同埋MON住佢會唔會降頻

回覆 37# lkl0120

1.225V 45/Auto表示穩跑LinX/IBT廿round,但要升到1.26V黎打GTA5先唔會再藍mon,藍mon顯示係同vcore有關~ LLC lvl7 M8G板

回覆 38# Mini-CaCtuS

我原本都見到LINX同PRIME95最熱, 以為過到就一定stable, 但原來過到呢兩個, 日常用都會hang機

之後轉用rog realbench同prime95,  x264好神奇,  好低溫咁stress test, 以為實過到, 但原來呢個先係真考驗

回覆 36# lkl0120

唔搞lu, 宜家用風冷,4.6ghz full load都8十幾度, 應該上唔到4.7嫁啦