行1G不如唔好行...得果5秒fulload
BlackBird 發表於 2016-5-17 10:14

夠啦, 我又唔係要隊RAM
我要拎個溫度數據姐

根本依個要死頭3秒已經可以 ...
lkl0120 發表於 2016-5-17 13:08

奇怪是GFLOPS無乜分別
lkl0120 發表於 2016-5-17 13:09

5秒唔夠長, 好快就cooldown, 要穩定熱得起每個loop最少90秒就差不多
隨時少7-10度 ...
BlackBird 發表於 2016-5-17 13:52

我咪睇左林大個Post囉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
以前我就真係跑ALL, 不過真係用好多時間
但事實上1G真係唔夠
==============================================================
4.5G@1.295V1.320V, LLC Level 7, 最高1.392V

==============================================================
有點雷味
電壓比多0.025V, 溫度多番10度
GFlops就...

5秒唔夠長, 好快就cooldown, 要穩定熱得起每個loop最少90秒就差不多
隨時少7-10度 ...
BlackBird 發表於 2016-5-17 01:52 PM

依個溫度差係你散熱積熱喎CHING

6700K Vietnam X547C159
GIGA Z170X-Gaming 7
AVEXIR Core ddr4 3000
cm240m行1000rmp
新手第一次玩超頻  ...
cwc52000 發表於 2016-5-17 07:13 PM

降頻就沒用了

我咪睇左林大個Post囉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
以前我就真係跑ALL, 不過真係用好多時間:cr ...
Euterpe 發表於 2016-5-17 07:49 PM

我最後有提加返兩格嫁, 數是這樣計
極懶超頻麻

回覆 63# lkl0120
所以之後先自己SET4.5冇降

回覆  lkl0120
所以之後先自己SET4.5冇降
cwc52000 發表於 2016-5-18 02:24 AM

你那個體質都是麻麻地

我在研究點解6700K嘅體質相對上代會差咁多
當然好的6700K我試過是可以48/48 1.42V FULL CORE跑晒
但多數都是4.5G有壓力

依個溫度差係你散熱積熱喎CHING
lkl0120 發表於 2016-5-17 23:08

比你搵野燒住個HS底5秒然後cooldown 5秒再燒再cooldown會熱得起麼?

以前我就真係跑ALL, 不過真係用好多時間:cr ...
Euterpe 發表於 2016-5-17 19:49

跑All 會狂swap virtual memory反而無咁熱
有16G以上All-1G~2G左右會最熱

跑All 會狂swap virtual memory反而無咁熱
有16G以上All-1G~2G左右會最熱
BlackBird 發表於 2016-5-18 09:32

原來係咁