我最後有提加返兩格嫁, 數是這樣計
極懶超頻麻
lkl0120 發表於 2016-5-17 23:10

咁搵日試下開全速推佢上去先
希望唔好破百

比你搵野燒住個HS底5秒然後cooldown 5秒再燒再cooldown會熱得起麼?
BlackBird 發表於 2016-5-18 09:18 AM

你玩埋我果份
我好鍚野玩

你玩埋我果份
我好鍚野玩
lkl0120 發表於 2016-5-18 14:54

換左i5 6400 搭 z170m-d3h
刷左non k bios  ,但改襯 外頻 都著唔到

換左i5 6400 搭 z170m-d3h
刷左non k bios  ,但改襯 外頻 都著唔到
bcoobcbco 發表於 2016-5-19 12:07 AM

GIGA唔識

上星期換 6700k, z170m giga gaming, corsair h100iv2

乜都無乜點SET過auto就咁set 45 x100 4.5G,  full load 最高1.35v , 69度有無問題?

可唔可以慢慢減電試下佢, 但我第一次玩新CPU, 以前玩I7 920 唔會跳電, 我想問我BIOS要點SET, 定由佢自已跳電?

上星期換 6700k, z170m giga gaming, corsair h100iv2

乜都無乜點SET過auto就咁set 45 x100 4.5G,  full l ...
cheaphin 發表於 2016-5-23 12:12 PM

用咩PROGRAM RUN呀, 一定唔止69度的

同埋都幾多人用GIGABYTE咁奇怪

用咩PROGRAM RUN呀, 一定唔止69度的

同埋都幾多人用GIGABYTE咁奇怪
lkl0120 發表於 2016-5-23 18:47

LinX, 本身係想買MAXIMUS VIII GENE Z170 但見giga 依塊平600蚊 唔諗asus了
另外我想問電壓有無得lock死?

LinX, 本身係想買MAXIMUS VIII GENE Z170 但見giga 依塊平600蚊 唔諗asus了
另外我想問電壓有無 ...
cheaphin 發表於 2016-5-23 08:23 PM

你燒緊冇LINX版掛??

6700K 44/44 1.275v
用CM212 行IntelBurnTest 己90度 不敢再上
超10%算. 或將來換散熱再試

6700K 44/44 1.275v
用CM212 行IntelBurnTest 己90度 不敢再上
超10%算. 或將來換散熱再試 ...
akiro 發表於 2016-5-26 10:48 PM

搞乜鬼INTEL 批U咁勁
產地?