分謝分享

我先前用的ddr4 3200 b die 在prime x370 pro 一上就上到ddr4 3200了, 你點set?
alexanderman 發表於 2017/5/25 08:11

SETTING: 1.375v,CL18
跟住無論跟定唔跟樓主的設定都依然上唔到3200

我係用緊賊船LED 3200 DDR4 32GB KIT (2X16G)
可能因為雙面16Gx2所以咁難上(?)

不過插落MSI x370到可穩上3200

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

我係用緊賊船LED 3200 DDR4 32GB KIT (2X16G)
可能因為雙面16Gx2所以咁難上(?)

不過插落MSI x3 ...
Vista 發表於 2017/5/25 12:43

雙面RAM 會麻煩D, 等新版用AEGSA 1.0.0.6的BIOS吧

就算1006由AMD交到板廠手上後. 板廠們都要自己試下work唔work. fine tune下個BIOS先出得街. 試都唔試就up ...
MirageKnight 發表於 2017/5/13 00:12

1006版C6H BIOS 追加了3333-4000段的RAM 除頻

雙面RAM 會麻煩D, 等新版用AEGSA 1.0.0.6的BIOS吧
alexanderman 發表於 2017/5/25 12:47

MSI 供電用料上雖然差過 ASUS,但係RAM兼容上真係做得好過後者,如果六月頭仲未出1006,就轉投MSI陣營算了。

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

MSI 供電用料上雖然差過 ASUS,但係RAM兼容上真係做得好過後者,如果六月頭仲未出1006,就轉投MSI ...
Vista 發表於 2017/5/25 12:51

C6H 在RAM兼容上會比Prime X370 Pro更好點, 因為後者BIOS更新方面比前者保守得多

終於都等到個bios 出AEGSA 1006更新
依家超到上2933了(係由2400超上2933)

用緊gigabyte ab350-gaming 3  (beta bios F7a)

邊塊板最好超?

多謝c兄分享
正有意出AMD玩下