其實我玩過3部機set完oc都趺-.-係唔係我既方法錯左-.-我就係見次次都跌先set1.355
點知都係咁...ram果度係t ...
nkk 發表於 2018-2-25 13:41

粒U體質問題.
唔係K仔就一定好超.
不過4ghz都hold唔到就真係有問題.

咁都叫無用   就係因為 CPU 在有 loading 時唔夠電力先要自動升到足夠為止   CPU loading 時 ...
snap820 發表於 2018-3-20 14:57

純粹個人認為 直接SET高個電壓仲穩過開load line
電壓唔會跳黎跳去

我已經高到冇得高1.3xx行4.0都仆-.-小弟玩過2次k仔-.-冇奶油次次都黑仔-.-肯定係技術唔夠...搵高手師兄求救-.-

當年我玩2500K好好超架喎, 最後長行4G 1.25v 幾年都無事, 上年仲賣左俾人
不過當時嘅i5 i7唔同批次體質差距可以好大......
可怕嘅1.55v.....

可怕嘅1.55v電....

放棄吧

咁都叫無用   就係因為 CPU 在有 loading 時唔夠電力先要自動升到足夠為止   CPU loading 時 ...
snap820 發表於 2018-3-20 02:57 PM

呢個function 係咪set得月高月好?

via HKEPC Reader

4g上唔到去可能個U體質本身差左D,體質好都唔使點升壓

見到二手區都2600K,想問下其實2700K有冇啲特別嘢,好似無人放?

見到二手區都2600K,想問下其實2700K有冇啲特別嘢,好似無人放?
Pppk 發表於 2018-6-9 20:29

同一樣嘅野 出廠前改高少少個倍頻就屈多幾舊水 精明消費者你會唔會去買