自動超頻5.2GHz, 1.475v

裝完機見有個AI Suite 3係到就開左自動超頻,
佢同我9600k超左40%,電壓上到 1.475v會唔會過份左,板係z390-F
今日我一開完機個滑鼠就停左係到郁唔到,要reboot,唔知關唔關事

個軟件好似冇得還原

裝完機見有個AI Suite 3係到就開左自動超頻,
佢同我9600k超左40%,電壓上到 1.475v會唔會過份左,板係z39 ...
mika9554 發表於 2019-2-11 17:11

好多人上5.2Ghz 要1.5V, 反而應該係比唔夠電

拆底版粒電子唔得?

via HKEPC Reader for Android

只係想超上去就算
你唔係諗住長用掛

AI Suite 3會導致死機....如果可以唔用就用番BIOS超

回覆 1# mika9554
新手路過,1.475v會唔會過份左?……我好似聞到啲燶味
https://youtu.be/0Q9T89PgSi0

1.475 呢個電壓夠胆長用麼??

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

9600K 唔洗咁高電壓 你可以先行 5.0@1.30V OFFSET -0.001 5.2@1.35 OFFSET-0.001

慢慢摸 慢慢降落黎

好多人上5.2都係用1.35

1.475 呢個電壓夠胆長用麼??  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
akam7777 發表於 2019-2-15 13:28

會爆...唔好俾佢自由voltage...要fix voltage.自動個啲成日癲左係咁推voltage,msi 個個都係

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)