原帖由 小喇喇 於 2006-8-8 08:18 發表

BIOS main screen press CTRL+F1

好似set 做 4-4-4-12 好慢咁,但上唔到了~ 唔知係咪只加左0.2V  DIMM~

而家 420 *7 ~  CPU 只係 default 1.325v

用core temp測~
1.55vcore

再上係咪要加mch???

ds4 資料 收到晒

真係 400 行 唔到 一定要 set 401

唔該晒

原帖由 W.Y.P. 於 2006-8-10 05:49 發表
ds4 資料 收到晒

真係 400 行 唔到 一定要 set 401

唔該晒

恭喜哂 之前我塊NF4-D都係行300就唔係好得,行301又得
DS4仲未有新BIOS試
行黎行去都係470FSB左右唔STABLE,加VMCH又冇反應

原帖由 luckmal 於 2006-8-5 18:12 發表
E6600 上400fbs 係未一定要+voltage?

我都好想知

原帖由 nicepoon 於 2006-8-8 10:21 發表

好似set 做 4-4-4-12 好慢咁,但上唔到了~ 唔知係咪只加左0.2V  DIMM~

而家 420 *7 ~  CPU 只係 default 1.325v

上唔到意思係咩!? 行唔到CL3?
塊板set CL3行420fsb就開唔到
行266fsb我冇試過

原帖由 WhiteBird 於 2006-8-12 00:37 發表

請問用什麼做 cpu cooling?

ocqq watercooling kit v 1.1

我最少都要1.525vcore 先可以過到 sp2004......for e6600 上400......

原帖由 WhiteBird 於 2006-8-12 14:33 發表
我都加入 500 Club 喇

你vcore幾多,溫度幾多?用咩板ar?