如估有 500v 耐壓是米應該用得? 係用大 d 穩陣 d 咁解?

好似可以,但我唔識,所以換埋…   
我都想高手答下…   
但我可以寄粒比你的)   

...
funfunhk 發表於 2011-12-5 22:23

首先一再多謝師兄的幫助,wf 買呢粒野應該都唔平呢,師兄可以留作日後 mod 机之用。
不過我已經喺垃圾堆中揾到一粒 900 v 的 K2671(如冇記錯應該係拆自一个 sony 的 notebook 牛),稍後会玩"試爆"
另外最要命的是過去的一、兩年間敗了很多玩具,可能要一段時間才能好好消化、發掘,最後梗係...... enjoy;否則把所有的快感都放在入貨的一刻........自己就覺得好唔健康喇。

首先一再多謝師兄的幫助,wf 買呢粒野應該都唔平呢,師兄可以留作日後 mod 机之用。
不過我 ...
logoff 發表於 2011-12-6 09:29

你忘了的是可令你知識亦增加了不少

你忘了的是可令你知識亦增加了不少
Offer 發表於 2011-12-6 09:45

差 d 忘記咗呢樣 tim ,自从上泥多咗之後,真係"知"多咗好多,"識"就........哈哈哈。
不過真係好多謝部份師兄不時唔止仗義"出"言,仲有係"出"手、"出"力。

師兄係唔係已經換咗呢两粒电阻呀?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

師兄係唔係已經換咗呢两粒电阻呀?
logoff 發表於 2011-12-6 10:45

冇喎.... 發現到些什麼呀?

冇喎.... 發現到些什麼呀?
funfunhk 發表於 2011-12-6 10:53

两个版本的數值好似有出入。

两个版本的數值好似有出入。
logoff 發表於 2011-12-6 10:59

我對過應該相同,可能係燈光及佢兩者既色環係掉轉焊.
等我返屋企再check下~  

不過我 ...
logoff 發表於 2011-12-6 09:29

垃圾最有用既時候就係 e 一刻

垃圾最有用既時候就係 e 一刻
longun 發表於 2011-12-6 11:44

不過最令自已氣餒既就係.......拆一百件零件都冇两、三件会再用番,真係揾泥搞。