用後感: Netgear R6300 router+A6200 adapter

買左一個月, 本想買ASUS N65U, 問佢話冇貨, 已經夜, 唔想第日再去所以買左R6300, 因為佢話買R6300可以兩舊水買A6200, 再有一支送...房用USB延長放枱面近門口.

價錢: $1488 + $100 x 2
優:
1. 冇斷過線
2. Lan差唔到行盡500M
3. 房用A6200只有2.0但都有 200 Mbps以上, 遲啲換支3.0睇下佢可以行到幾快...
劣:
1. 手指最新Win 8 driver 裝到但會經常disconnect, 斷左要再裝driver, 頭幾次都fix到, 但後尾連裝左都detect唔到, 網上睇過, 未有人解決到. 最後用返win7.....
2. 有六七次手機wifi連唔到, 要禁router上wifi off再on先可再連上
3. 手指只有2.0最多只行到 2XX Mbps
室內大小: 實用面積600, 3房
佈局:

網速:PCCW 500M
速度 (ofca)
:
因為房B係舊機, 所以最盡都係100M
手機又係兩年前XPERIA ARC S所以都去唔到好盡, 5G係note2
新手爬文一日就去買左呢舊野, 如有錯誤請指教!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

good report, 好詳盡同實際

CHING想問下係邊度買??

呢隻都係 唔夠ac66u快

我之前買r6300套裝都係 $1299

呢隻都係 唔夠ac66u快

我之前買r6300套裝都係 $1299
chungsm 發表於 2013-7-22 18:51

我係咪買貴左好多
CHING想問下係邊度買??
hin0516 發表於 2013-7-22 16:44

深水埗正都電腦

thanks for sharing

a good report, thanks

中肯, 不偏不移REPORT! THX

Thanks for share, Handset 5G so slow   AC or A/N mode  ??

好詳細,多謝樓主分享經驗。。睇離買唔過