升級至4GB RAM/64GB SSD,內置最新微軟3.0數碼認證系統將可免費升級新版視窗版本
微軟3.0數碼認證系統即係 ...
趙學而 發表於 2014-4-17 22:32

應該係Slic3.0,好似係對應windows 8 or以上(Slic3.0資料好少...)
Slic即係OEM激活,Slic Save在BIOS,裝左Slic有認證的windows ,就自動激活,唔洗手動入key

我發現部機開著係差唔到電,用佢個原裝火牛差著啲電都唔會增加,我聽個sales講將個Mon調到最暗都差得勁慢。
熄機差要8個鐘以上先叫差爆,個火牛得嗰5v2A,會唔會唔夠力?
有冇師兄試用3.1A差?

用緊叉唔郁正常呀...
asus t100 開住機用原裝牛 5v2a(好似)
mon較最暗都係 叉得超慢

我發現部機開著係差唔到電,用佢個原裝火牛差著啲電都唔會增加,我聽個sales講將個Mon調到最暗都差得勁慢。 ...
allback 發表於 2014-4-19 21:39

關機充八小時勁慢!T1O0兩小時半充滿

係咪即係可升級8.1版本?
hehe161 發表於 2014-4-17 22:52

"內置最新微軟3.0數碼認證系統" 同 "將可免費升級新版視窗版本" 系無必然關係。
“新版視窗版本”= Windows 8.1 update
Windows 8.1上Windows 8.1 update可免費升級,唔關"內置最新微軟3.0數碼認證系統"事

我發現部機開著係差唔到電,用佢個原裝火牛差著啲電都唔會增加,我聽個sales講將個Mon調到最暗都差得勁慢。 ...
allback 發表於 2014-4-19 21:39

粒電池系8000mah, 似乎部機限流 1A,所以要8個鐘

有冇師兄試用3.1A充?

64GB SSD + 4GB Ram 收到了..................

回覆 108# kofz

部機穩定嗎?

ARENA TAB-X 10.1''  how much ?